Zelf Superfood Maken

Gewoon eten als Superfood

Superfoods lijkt de term van deze tijd. Vanuit het gewoon eten dieet dus tijd om eens te checken hoe superfood onze gewone voeding is. Van onderstaand recept venkel, koolvis en ui belicht op hun bijdrage aan jouw gezondheid.

superfoods

Koolvis levert je eiwit, de bouwstof voor elke cel in je lichaam. Daarnaast helpt koolvis je op je lijn te letten. 100 gram koolvis levert je slechts 1,1 gram vet. Daarmee is het een zeer magere eiwitbron. Koolvis levert je de mineralen chroom, jodium, selenium en zink. Chroom helpt je cholesterol en je bloedsuiker op peil te houden. Jodium en selenium zijn nodig voor een goede werking van de schildklier. Je schildklier bepaalt mede je gewicht, doordat het je stofwisselingssnelheid bepaalt. Zink zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziektes.

Venkel brengt de darmen tot rust. Het vermindert winderigheid en krampen. In venkel zit anethol. Uit onderzoek met dieren lijkt het erop, dat het anethol in venkel kan beschermen tegen kanker. Venkel wordt in vele mondverfrissende producten verwerkt wegens zijn frisse smaak.
Aan ui wordt al eeuwen lang in Europa en in de Chinese voedingsleer geneeskrachtige werkingen toegeschreven. Ui is een natuurlijk antibioticum. Ui kan het lichaam helpen in de strijd tegen infecties, zoals verkoudheid. Ui zou volgens wetenschappelijk onderzoek goed zijn tegen hart- en vaatziektes. Het zou je bloed helpen dun te blijven. Uien helpen om botten stevig te laten blijven en je gewrichten soepel te houden.

Koolvissoep met venkel

  • Vul een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes.
  • Snij 1 venkel, 1 ui, en 1 courgette (150 gram) in kleine stukjes. V
  • oeg de groenten samen met 3 takjes selderij en twee laurierblaadjes toe aan de bouillon.
  • Kook de soep in 20 minuten gaar.
  • Snij 250 gram koolvisfilet (kan uit diepvries) in stukjes
  • Voeg de vis samen met 150 gram tauge toe aan de soep
  • Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Maak de soep op smaak met een scheutje ketjap en wat peper.
  • Lekker met bruin stokbrood met kruidenkwark

Smakelijk eten namens Ammerlaan Praktijk en Praktijk Cire

irma-meyer-small

irma

gewoonetendieet.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in