Zembla noemt alternatieve geneeskunde ‘Levensgevaarlijks Genezers’

Heb je last van Chronische hoofdpijn, ADHD, astma, of kun je ’s nachts niet slapen door je huilbaby?  Ben je uitgedokterd bij de reguliere geneeskunde en overweeg je de stap te maken naar de alternatieve geneeskunde let dan op. Zondag 17 januari 2010 wordt in Zembla de alternatieve geneeskunde tegen het licht gehouden. Het resultaat is verbluffend: alternatieve genezers zijn ‘levensgevaarlijke genezers’ volgens Zembla. Naast enkele medisch specialisten  is oud-minister Borst van Volksgezondheid te zien tijdens het tv-programma Zembla.

Volgens wetenschappelijk onderzoek helpt het manipuleren van wervels hoogstens bij lage rugpijn. Toch vergoeden ziektekostenverzekeraars ‘kraken’ voor alle mogelijke ziektebeelden. Ook consultatiebureaus of huisartsen bevelen de alternatieve behandeling steeds vaker aan. Het vertrouwen van patiënten is daardoor groot. Maar is dat terecht?

In ZEMBLA komen de ouders van baby Marloe aan het woord, die hun drie maanden oude dochter verloren door de behandeling van een craniosacraal therapeut. Marloe was een zogenaamde ‘onrustige baby’. Het consultatiebureau attendeerde de ouders op de mogelijkheid van een alternatieve genezer.Al voor de dood van Marloe is er in medische tijdschriften gewaarschuwd voor de behandeling. En na haar dood gebeurde dat opnieuw. Toch past de praktijk waaraan de therapeut verbonden was, de omstreden holding-methode nog steeds toe op baby’s. Ouders krijgen voorgehouden dat het ‘volstrekt ongevaarlijk’ is.

In de uitzending komt ook een 42-jarige man aan het woord, die een herseninfarct kreeg door de behandeling van een chiropractor. Van chiropractie is al tientallen jaren bekend dat het tot hersenbloedingen kan leiden.

De ZEMBLA-aflevering ‘Levensgevaarlijke genezers’ wordt uitgezonden op zondag 17 januari om 21.45 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2.

bron: zembla

3 Reacties

  1. Is er een effectief middel tegen chronische netelroos? Ik heb deze voedselallergie al jaren; eet gezond en mijd conserveringsmiddelen zoveel mogelijk. Toch kom ik niet van die jeukende vlekken af. Ze zitten over het hele lichaam. Ik gebruik jeukwerende middelen, die tijdelijk helpen. Prednison en XYZAL geven bijwerkingen en helpen maar een week. Daarna komen de vlekken nog heviger terug. Ik hoop nog eens een echt werkend middel tegen te komen, die de oorzaak van de aanmaak van hystamine, die de vlekken veroorzaken, wegneemt. Men zegt: het is een fout in de hersenen. Graag een reactie.

  2. Zembla is knettergek Alternatieve genezers en homeopaten geven medicijnen die geen bijwerkingen hebben, in tegenstelling tot de medicijnen die van de farmaceutische maffia komt

  3. Wat een misleidende uitzending was dat op 17 januari j.l. kort door de bocht en eenzijdig belicht. Een oude politica van stal gehaald, die wel de euthanasie wettelijk heeft helpen maken, maar niet b.v. de Chiropractie! Want dat is de enige manier voor erkenning. Deze dame heeft geen enkele moeite gedaan om te kijken wat de opleidingen van deze mensen zijn en bij hoeveel universiteiten deze studie in Europa gedaan kan worden.( niet zomaar een weekend cursusje.) Zit de pharmaceutische maffia hier weer achter? Worden er te weinig pillen verkocht? Want dat is wat je krijgt voorgeschreven door de zgn. reguliere genezers! Hoeveel foutjes met zelfs dodelijke afloop bij de regulieren gaan jullie met een verborgen camera bekijken en een programma ervan maken. Er is bekend dat 1 op de zoveel miljoen behandelingen van b.v. chiropractie fataal kan aflopen, hoeveel bij de reguliere???
    Ik zou graag ook mw. Borst willen mailen en haar wat andere informatie toesturen, zodat zij wat genuanceerder deze zaak kan bekijken en dat geldt voor die andere gesprekspartners ook. Conclusie nogmaals: een zeer slechte uitzending!!!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in