Home Dieet Categorie Eetgewoonten Zevendedagsadventisten

Zevendedagsadventisten

Het Zevendedagsadventistendieet houd verband met de spijswetten die worden voorgeschreven in het Oude Testament van de christelijke Bijbel.

(Zevendedagsadventisten zijn van mening dat de wetten van God uit het Oude Testament, met name de 10 geboden, nog steeds gelden voor alle mensen die geloven in God, behalve wanneer deze wetten wijzen op het offer van Christus Jezus).

Het idee achter het dieet van de Zevendedagsadventisten is dat alles wat men eet, ter ere van God moet zijn. Bij dit Zevendedagsadventistendieethoort dus een gezonde levensstijl zoals de onthouding van alkoholische dranken en tabakswaren. Als we kijken naar het Oude Testament, is het eten van vlees van onreine dieren ook niet toegestaan.

Het dieet van de Zevendedagsadventisten heeft zo ook zijn voorschriften voor het eten van zoogdieren. Alleen de herkauwers en dieren met gespleten hoeven zijn toegestaan om te nuttigen. als we het hebben over gevogelte en het Zevendedagsadventistendieet worden alleen vogels die geen watervogels of roofvogels zijn toegestaan. Schaaldieren zijn dus tijdens dit dieet verboden.

Tijdens het Zevendedagsadventistendieet worden scherpe kruiden en ingrediënten afgeraden. Ook het gebruik van cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee word afgeraden door het Zevendedagsadventistendieet.

De kerk beveelt een dieet aan van granen, groenten, fruit, noten, weinig melk en weinig of geen eieren. Veel leden van deze kerk zijn hierdoor ook vaak lacto-vegetarisch. (Vegetariërs die wel zuivel eten, maar geen eieren, worden “lacto-vegetariërs” genoemd)

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

2 Reacties

  1. Wat leuk om deze informatie hier te lezen! Ik ben zelf Zevende Dags Adventist en het dieet bevalt me erg goed. Er zijn zoveel lekkere vegetarische en veganistische recepten tegenwoordig dat het ook heel goed te doen is. En alles ter ere van God! <3 Een kleine reactie op Jan. Jan, alles wat te maken heeft met het offeren van dieren is vervult met het Offer Jezus Christus. Dus ook de feestdagen, rituelen en inzettingen die daarmee te maken hebben zijn daarmee volbracht. Let wel op dat er geen bloed in je vlees zit, want in het oude EN nieuwe testament wordt hier over gesproken dat het een gruwel is in de ogen van God! (OT Gen 9:4 ; NT Hand 15:20,29)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987