Ziekenhuisdieet

Welkom op de officiële ziekenhuisdieet website. Het Ziekenhuisdieet is oorspronkelijk afkomstig van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het Ziekenhuisdieet is ook bekend als het ‘Goednieuws Dieet’. Tegenwoordig is het ziekenhuisdieet het beste bekend onder de naam: ‘Vetvrij Dieet. 

Met het ziekenhuisdieet kun je maximaal 10 kilo per maand afvallen. De basis bestaat uit een eenvoudig eetschema.

Maandag tot en met vrijdag eet je het volgende

Als ontbijt neem je dagelijks het volgende

” 1 sinaasappel of grapefruit
” 1 beschuit of geroosterde boterham
” koffie of thee zonder suiker of melk

Lunch en Diner zien er als volgt uit

Maandag

Middag
” 1 sinaasappel of grapefruit
” 1 ei
” 2 bekers yoghurt
” 2 beschuiten of geroosterde boterhammen

Avond
” 2 tomaten
” 2 eieren
” halve krop sla
” 1 beker yoghurt
” 2 beschuiten of geroosterde boterhammen

Dinsdag

Middag
” 1 sinaasappel of grapefruit
” 1 ei
” 2 bekers yoghurt
” 2 beschuiten of geroosterde boterhammen

Avond
” 1 bieftartaar of 125 gram kipfilet
” 1 tomaat
” 1 sinaasappel of grapefruit
” 1 beschuit of geroosterde boterham
” 1 beker magere yoghurt

Woensdag

Middag
” 1 sinaasappel of grapefruit
” 1 ei
” 2 bekers yoghurt
” 2 beschuiten of geroosterde boterhammen

Avond
” 125 gram biefstuk of rosbief
” 1 sinaasappel of grapefruit
” 1 beschuit of geroosterde boterham
” 1 beker yoghurt

Donderdag

Middag
” 125 gram kwark
” 1 tomaat
” 1 zure augurk
” 1 beschuit of geroosterde boterham

Avond
” 1 bieftartaar of 125 gram kipfilet
” 2 tomaten
” 1 appel
” 1 beschuit of geroosterde boterham

Vrijdag

Middag
” 200 gram vis naar keuze
” 1 tomaat
” 1 beschuit of geroosterde boterham

Avond
” Halve krop sla
” 1 ei
” 1 tomaat

Naast deze basisregels gelden de volgende voorschriften

 • Tijdens het weekend mag je ‘normaal’ eten.
 • Koffie, thee en mineraalwater kunnen onbeperkt worden gedronken, mits zonder suiker en melk.
 • De sla mag op smaak gebracht worden met een beetje zout, azijn en een scheutje olie.
 • Het is aan te bevelen om het vlees te grillen.
 • Je mag het dieet 3 weken volgen, vervolgens heb je 1 stopweek.
 • Na deze stopweek mag je het vetvrij dieet weer 3 weken volgen.
 • Tijdens het dieet is het belangrijk om veel water te drinken (twee liter per dag)
 • Sporters mogen het dieet aanvullen. Zie hiervoor het Vetvrij XL Sportersdieet.

Spartaans Crashdieet

Het Ziekehuisdieet is een een zogenaamd spartaans of crashdieet. Het is specifiek gericht om veel kilo’s in een korte tijd te verliezen. Per dag krijg je minder dan 1000 calorieën binnen. Als je ervan uitgaat dat een volwassen vrouw het dubbele aantal calorieën en een man zelfs 2500 calorieën op een dag nodig heeft is het vrij eenvoudig om te beredeneren dat je enorm afvalt met het ziekenhuisdieet.

De naam van het ziekenhuisdieet is oorspronkelijk afkomstig van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en gebaseerd op de voeding die patiënten kregen voorgeschoteld voor een operatie. Inmiddels wordt het dieet niet meer in ziekenhuizen toegepast. Omdat je er enorm veel gewicht mee verliest in een korte periode is het dieet tot op de dag van vandaag nog erg populair.

Het is niet aan te bevelen om het ziekenhuisdieet gedurende een langere periode te volgen. Houd er tijdens het ziekenhuisdieet rekening mee dat je je tijdens het volgen van dit dieet wat slapper zult voelen.

Nadelen van Het Ziekenhuisdieet

Naast het gevaar dat je jezelf slap en lusteloos kan voelen zijn er nog meer nadelen. Een nadeel is dat de eerste kilo’s die je kwijtraakt geen vet maar vocht zijn. Verder ontbreken essentiële voedingstoffen binnen die je gezondheid gaan opbreken. Het is hierom goed om jezelf ervan bewust te zijn dat Het Ziekenhuisdieet geen dieet is dat je langdurig kan volgen. Het Ziekenhuisdieet is een prima methode om op de korte termijn veel gewicht te verliezen. Pas je net niet in je bikini of dat mooie zomerjurkje? Dan is Het Ziekenhuis dieet misschien wel iets voor jou, maar wil je blijvend je streefgewicht behalen? Dan zijn er een aantal alternatieven die beter geschikt zijn.

Verantwoord en Gezond Afvallen

Een van de alternatieven voor het ziekenhuisdieet is de 7 x 7 afslankmethode. Het grootste voordeel is dat het blijvend resultaat oplevert. De 7 x 7 methode heeft dezelfde sterke eigenschappen van het het ziekenhuisdieet met als voordeel dat je geen hongergevoel hebt en het een beter resultaat heeft op de langere termijn.

Met het 7×7 Afslank Receptenboek is het eenvoudig om op een lekkere en verantwoorde manier 8 kilo per maand af te vallen. De voordelen van 7×7 op een rijtje

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor alleenstaande/singles, stelletjes en families.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden (elke week weer opnieuw).

7x7 button

7×7 ten opzichte van het ziekenhuisdieet

Overgewicht 7x7

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Ervaringen uitwisselen

Op onze website kun je uitgebreide informatie vinden over dit dieet. Daarnaast kun je honderden reacties en ervaringen over dit dieet lezen. Ook kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Wist je bijvoorbeeld dat er naast het standaard vetvrij dieet ook een XL versie is? Lees er alles over in de onderstaande artikelen.

Bekijk  het Vetvrij Dieet
Bekijk  het Vetvrij XL Dieet

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het vetvrij dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

2 Reacties

 1. Wow knap hoor. Je hebt het over 2 dagen 500 cal in koolhydraten teveel moet nemen welke koolhydraten zijn dan effectief. Ik ben gek op brood. De laatste tijd nam ik bolletjes mee naar hetwerk. Maar dat zijn ttoch niet de goede koolhydraten?

 2. Ik vind het altijd zo sneu van die mensen die wanhopig willen afvallen en dus maar gaan crashen om vervolgens het dubbele aan te komen. Zelf ben ik jarenlang obese geweest, nu doe ik 3x per week full body (krachttraining) +20min cardio en 1 dag cardio voor het ontbijt 40min. Ben zelf 6 kledingmaten afgevallen en de kunst is om genoeg goede vetten, carbs & eiwitten binnen te krijgen. Ook om je spieren te beschermen! Men moet zelf gaan proberen wat werkt. Bodybuilders kunnen je daar heel goed bij helpen! En nee dames je kan never nooit zo breed worden of het is onnatuurlijk.

  Gewicht verliezen is ook veel vocht en dus hou je jezelf voor de gek! Afwisselend met een splitschema is 1.5u sporten genoeg! 4x per week. 80% is voeding, ook is 7u slaap krijgen essentieel +2 dagen rust. Maak spiermassa aan & je verbrand meer in je rust! 5dagen 750 onder je behoefte (dagelijkse inname) gaan zitten en 2 dagen (de week opbreken) 500kcal er boven gaan zitten in je koolhydraten. Hoe moeilijk kan het zijn? Je zult centimeters verliezen! 8maanden tijd was ik 41cm kwijt en heb nu een mooie definitie en zelfs blokjes!

  Stop met jezelf voor de gek te houden en ga serieus iets doen! Als je ècht wilt afvallen laat je ook die troep allemaal staan en ga je kijken naar vervanging en hou je je aan je cut schema.

  Succes!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in