Zijn Groene Smoothies Gezond?

Start vandaag nog met deze heerlijke groene smoothie recepten

Je komt ze steeds vaker tegen in diëten of als lekker en gezond tussendoortje, de uit Amerika overgekomen groene smoothies. Het leukste aan deze drankjes is, dat je er oneindig mee kunt combineren, terwijl de hoeveelheid voedingsstoffen altijd hoog blijft. Tijd om er eens dieper op in te gaan!

smoothies

Inhoud van dit artikel

Gratis Smoothie Receptenboek

Exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is een gratis smoothie receptenboek  beschikbaar. Dit kun je onder andere in het smoothie receptebboek vinden:

 • 10 heerlijke groene smoothies recepten
 • Informatie over diverse soorten bladgroenten
 • Handige tips om te besparen op de kosten
 • Informatie en ideeën bij verschillende fruitsoorten

Je kunt het Smoothie Receptenboek helemaal gratis downloaden. Vul dit formulier in, download het smoothie receptenboek en over over een half uurtje drink je een heerlijke groene smoothie!

Wat is een groene smoothie?

De groene smoothies zijn drankjes, gemaakt op basis van met name groenten en fruit, aangevuld met vocht als water, ijs, yoghurt of andere zuivelproducten. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de nadruk op de groente, waarbij het fruit en vocht gebruikt worden om de smaak enigszins zacht te maken. In Amerika waren deze drankjes al enorm populair en vooral succesvol in diëten, voordat ze naar Nederland kwamen. Naast het feit, dat de drankjes eenvoudig te maken zijn, vormen ze tevens een gezonde toevoeging aan elk voedingspatroon. Het maakt niet uit of je aan het afvallen bent, of juist op zoek bent naar een lekker tussendoortje als vervanging van die Snicker of Mars!

[thrive_leads id=’44920′]

Zijn Groene Smoothies Gezond?

Zoals eerder vermeld, bestaan de groene smoothies vooral uit groenten en fruit. De verhouding hierin verschild per persoon, maar over het algemeen ligt deze tussen 60% fruit, vocht, kruiden, etc. en 40% groenten. Er geldt vanzelfsprekend wel, dat des te meer groene bladgroente je gebruikt, des te gezonder de smoothie voor je is. Ongeacht de verhouding is het belangrijk altijd verse ingrediënten te nemen en met name vooraf ingevroren producten te vermijden. Vitamines en mineralen zijn in deze producten al aangetast, zoals dat ook gebeurd wanneer je groenten kookt bijvoorbeeld. Bij het bereiden van een maaltijd gaat vaak al de helft van het totaal aantal voedingsstoffen verloren, door het proces van koken. Rauwe, ongekookte groenten zijn dus veruit het effectiefste, op het gebied van behoud van voedingsstoffen.

Groene smoothies bevatten echter meer dan de grote hoeveelheid vitaminen en mineralen alleen, ze zitten ook boordevol met vezels. Deze vezels helpen het lichaam om je stoelgang regelmatig te houden en geven daarnaast ook een verzadigd gevoel. Dit laatste effect van een hoge concentratie vezels is ideaal voor mensen die willen afvallen; door het verzadigde gevoel zal je immers minder snel een ‘verkeerd’ tussendoortje pakken. Voorbeelden van geschikte groenten met veel vezels, zijn broccoli, rode bietjes en bonen.

Groente en Fruitsmoothies

Nederland staat erom bekend, dat het veel aandacht schenkt aan het eten van voldoende groente en fruit op een dag. Toch krijgen veel mensen nog te weinig binnen, waar de groene smoothie een perfecte uitkomst voor biedt! De drankjes zijn lekker, bevatten veel gezonde voedingsstoffen, zijn makkelijk te bereiden en door de oneindige combinaties nog leuk ook. Des te meer groente en fruit je eet, des te kleiner is de kans, dat je op latere leeftijd te maken krijgt met hart- en vaatziekten. Ook andere processen in het lichaam worden door de groene smoothie bevordert of regelmatig gehouden, zodat complicaties voorkomen worden.

Hoewel een groene smoothie opmerkelijk weinig calorieën bevat, geven ze je naast het verzadigde gevoel, ook een grote hoeveelheid energie. Oorzaak hiervan zijn de vitaminen en mineralen die je met de drankjes binnenkrijgt. Je zal je dus zeker op termijn aanzienlijk fitter en gezonder gaan voelen door de smoothies! Handig, als je bijvoorbeeld ook veel wilt gaan sporten, of dat momenteel al aan het doen bent.

Handigheidjes om te weten over groene smoothies

Voor je aan de slag kunt met het maken van de groene smoothies, heb je een aantal praktische keukengereedschappen nodig. Een van de meest essentiële dingen die je nodig hebt, is een blender of staafmixer om de groenten, fruit en het vocht te mengen tot een drinkbare smoothie. Daarbij zijn natuurlijk de ingrediënten van je smoothie nodig; de bladgroente, het fruit en toevoegingen om de groene smoothie drinkbaarder te maken als mint, Stevia, enzovoorts. Tot slot heb je natuurlijk recepten nodig, om zeker in het begin inspiratie uit te kunnen halen!

Een belangrijke tip, waar we het eerder in dit artikel al over gehad hebben is de keuze voor verse producten. Haal je groenten bijvoorbeeld bij een groenteboer of teel ze zelf in je eigen tuin! Koop ook nooit fruit uit blik, deze producten worden namelijk in een fabriek verwerkt onder hoge temperaturen, waardoor de belangrijkste voedingsstoffen al verloren zijn gegaan. Ook variatie is belangrijk, wissel met name de groenten geregeld af, zodat je lichaam een hoge diversiteit aan voedingsstoffen tot zich krijgt. Iedere groente is immers opgebouwd met een unieke samenstelling van stoffen.

Oneindig Combineren

Het leuke aan de groene smoothies is, dat je er oneindig mee kunt combineren. Het ene fruit zal je smoothie zachter maken, het andere juist wat frisser en feller, bijvoorbeeld door ook mint of andere kruiden te gebruiken. Het is mede hierdoor ook ideaal geschikt voor kinderen, die maar moeizaam groenten willen eten. Door het fruit is het drankje zoet van smaak, maar boordevol met de juiste bouwstoffen voor je kind. Wat te denken van zelf een smoothie maken met je kind? Een leuke bezigheid voor in de vakantie of op een gewone zondagmiddag bijvoorbeeld!

Om meer leuke weetjes en recepten te vinden, kan ik je zeker het e-book Gezonde Groene Smoothie Recepten aanraden. In dit boek vind je informatie voor zowel de beginnende, als gevorderde gebruikers van de groene smoothies.

Wat is de inhoud van het boek?

 • Handige tips om te beginnen met het maken van groene smoothies
 • Een totaal van 70 pagina’s, allen gericht op de groene smoothies
 • 70 heerlijke groene smoothies recepten
 • Informatie over diverse soorten bladgroenten
 • Handige tips om te besparen op de kosten
 • Informatie en ideeën bij verschillende fruitsoorten

Gratis Bonussen

Twee speciale bonussen bij het e-book:

 • 21 gezonde recepten die je lichaam veranderen in een vetverbrandingsmachine
 • Een compleet thuis fitness programma inclusief video’s (3 e-books + Video)

Dit zijn slechts een paar redenen om het smoothie e-book aan te schaffen! Het is een ideaal boek om als startende ‘groene smoothie’-gebruiker een goed begin te maken en niet te hard van stapel te lopen met de drankjes. Alles wordt je stap voor stap duidelijk en door de recepten in het boek heb je direct voldoende inspiratie voor een eigen groene smoothie. Door de ‘niet tevreden, geld terug’-garantie, kun je het boek risicoloos aanschaffen! Op internet vind je tal van recensies over het boek, zodat je in ieder geval weet, wat je in huis haalt.

Veel plezier met het maken van je eerste groene smoothies! Drink smakelijk en succes met het vervolgen van het afvallen!

Met smaakvolle groeten,

marianne

3 Reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in