Tips voor een strakke buik, Zo krijg je een Strakke Buik

Een strakke buik krijgen de meeste mensen niet zomaar. Sommigen hebben van nature een plat figuur en zullen er niet veel moeite mee hebben om een strakke buik te krijgen. Maar voor de meesten van ons is er wat wilskracht en discipline voor nodig om een strakke buik te ontwikkelen. Toch hoeft het helemaal niet altijd veel moeite te kosten om het figuur te krijgen dat jij wilt hebben, al is elk lichaam natuurlijk anders. Zorg voor een goede dosis gezonde voeding en beweging. Zo krijg jij ook een strakke buik!

Let op je voeding

Veel mensen denken dat je een strakke buik krijgt door vooral buikspieroefeningen te doen. Natuurlijk is dat een must, maar ook is het heel belangrijk om op je voeding te letten. Er zijn een hoop handigheidjes die jij kunt gebruiken om een plattere buik te krijgen. Eet bijvoorbeeld elke dag kleine porties in plaats van grote porties. Het voordeel hiervan is dat je spijsvertering op gang blijft. Hiervoor heeft je lichaam energie nodig en dat haalt hij niet alleen uit je voeding, maar ook uit je vetreserves. Ook krijg je minder last van een volle buik en een opgeblazen gevoel. Zorg daarom dat je genoeg vezels binnenkrijgt. Eet bij voorkeur een hoop groenten waar vezels inzitten. Deze zorgen ervoor dat jouw darmen zijn werk doen en je je niet zo opgeblazen voelt.

Weinig koolhydraten en genoeg eiwitten

Maar er is nog meer wat je kunt doen wat betreft voeding. Probeer zo min mogelijk koolhydraten te eten. Deze zorgen voor een trage vetverbranding en zullen je niet helpen om af te vallen. Maar denk ernaast wel om dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt!

Zij zorgen voor je spieropbouw en zijn dus heel belangrijk als jij een strakke buik wilt krijgen. Je buikspieren zullen genoeg eiwitten nodig hebben om zichzelf op te bouwen

Hetzelfde geldt voor goede vetten die je terugvindt in onder andere vis, noten en verschillende oliën. Laat transvetten en ongezonde vetten wel staan. Deze zullen zeker niet zorgen voor een strakke buik.

Drink voldoende water

Als jij een strakke buik wilt, is het heel belangrijk om voldoende water naar binnen te krijgen. Afvalstoffen worden op deze manier beter afgevoerd en het zorgt er ook voor dat voedingsstoffen beter opgenomen worden door je lichaam. Hierdoor kun je dus gemakkelijker afvallen en sneller een strakke buik krijgen. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt.

Doe buikspieroefeningen

Het fijne aan buikspieroefeningen is dat je ze ook heel makkelijk thuis kunt doen en het hoeft je niet eens veel tijd te kosten. Zorg er in het begin voor dat je drie keer per week wat tijd aan deze oefeningen besteedt. Denk er wel aan dat je zowel je middelste buikspieren als je onder- en zijbuikspieren traint. Je kunt setjes maken van drie oefeningen die je elk twaalf keer doet en drie keer herhaalt. Het kost je waarschijnlijk nog geen tien minuten, maar als je het gedisciplineerd volhoudt, zal je snel resultaat merken!

Doe cardio- en krachttraining

Voor een strakke buik is het belangrijk om veel aan beweging te doen. Je kunt een heel eind komen met alleen buikspieroefeningen, die grote resultaten kunnen opleveren.

Voor het optimale resultaat gaan is het aan te raden om ook flink aan cardio te doen en andere spieren te trainen door middel van krachttraining

Je buikspieren werken namelijk samen met de rest van je lichaam en het beste is het als alles optimaal in form is. Zorg dat je minstens twee keer per week aan cardio doet en dat je naast je buikspieren ook je andere lichaamsspieren traint. Dit zorgt voor het beste resultaat.

Denk aan je houding

Het is ook van belang om aan je lichaamshouding te denken. Veel mensen hebben de gewoonte om ‘onderuitgezakt’ te staan of te zitten. Hierdoor lijkt je buik ook dikker dan het daadwerkelijk is. Probeer daarom goed rechtop te staan. Draai je schouders en bekken naar achteren en recht je rug. Je buik is gelijk een stukje strakker! En het heeft ook nog eens als voordeel dat je zelfverzekerder overkomt.

Bouw het rustig op

Verwacht geen wonderen en probeer een strakke buik op een rustige manier te krijgen. Houd daarbij ook wel rekening met je lichaamsbouw. Het klinkt misschien niet leuk, maar voor de ene persoon is het een stuk makkelijker en realistischer om een strakke buik te krijgen dan voor de ander. Dit kan vervelend zijn, maar is ook iets wat je moet accepteren. Al neemt het natuurlijk zeker niet weg dat ook jij mooie resultaten kunt bereiken!

Gezonde Groeten,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

1 reactie

  1. Goede tips en de meeste doe ik gelukkig al, ik heb alleen moeite met ‘snacken’ tijdens de avonduren. Hoe kan ik dit het beste onder controle houden?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in