Zone dieet

0
Zone dieet

Het Zone dieet is gebaseerd op het idee dat voedsel gezien moet worden als een medicijn voor lichaam en niet als een plezierig iets of als methode om honger te stillen. Volgers van dit dieet dienen de volgers zich te houden aan de ideale verhouding tussen koolhydraten, proteinen en vetten: 40-30-30. Het resultaat van dit dieet is gewichtsafname, maar ook toename van energie, vitaliteit en concentratie. Bovendien verlaagt dit dieet het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressies. In de eerste twee weken verliezen de volgers van dit dieet gemiddeld 2,5 kg. Daarna ongeveer 0,5 tot 1,0 kg. per week.

Bij dit dieet worde koolhydraten onderverdeeld in gewenste en ongewenste categorieën, waarbij pasta, aardappelen en brood tot de laatste groep behoren en maar zeer matig genuttigd mogen worden. De eerste groep bevat onder andere producten als fruit en vezelrijke groenten en mogen juiste ruimschoots gegeten worden.

In het meest ideale geval bevat een maaltijd gedurende het Zone dieet een verhouding van 40-30-30 aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Er zijn geen etenswaren die vermeden moeten worden, maar het nuttigen van de zogenaamde ongewenste koolhydraten zoals die voorkomen in brood, tomaten en pasta moet beperkt worden. Daarnaast wordt het gebruik van cafeïne streng afgeraden.

Beweging is een sleutelcomponent in het Zone dieet. Volgers dienen twee maal per dag bepaalde oefeningen te doen.

Bestel dit boek bij bol·com

Zone Meals In Seconds
Zone Meals In Seconds
Barry Dr Sears

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Hardcover | 406 Pagina’s | HarperCollins Publishers Inc | Edition 2004
ISBN: 0060393114

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

Vorig artikel WHJE / Weet Hoe Je Eet
Volgend artikel Vetvrij 5 Dagen Dieet
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987