Zuurvrij Reuma Dieet

Mensen met reuma ondervinden vroeg of laat dat ze met medicijnen niet geholpen kunnen worden, want medicamenten onderdrukken of verdoven enkel de symptomen. Het gezegde “Voor iedere kwaal is een kruid gewassen” is jammer genoeg bij reuma niet van toepassing. Kruiden noch medicijnen kunnen de eigenlijke oorzaak van deze ziekte wegnemen. De enige die dat in de meeste gevallen wel kan, is de reumapatiënten zelf, hoe onwaarschijnlijk dit ook klinkt. Hij schept zijn ziekte zelf en hij alleen is in staat de oorzaak ervan weg te nemen, namelijk door zijn voeding te veranderen. De meeste reumatische aandoeningen zijn immers het gevolg van een overgevoeligheid voor zuren. Het is toch niet meer normaal dat mensen van 40 jaar al knie of heupprothesen moeten krijgen. Dit hebben ze te danken aan onze moderne voeding.

Wie zichzelf van reumatische klachten wil bevrijden, moet alle zure voeding en zure drank vermijden. Zuur tast de kalk in het lichaam aan. Ons koffiezetapparaat ontkalken we met azijn. In ons lichaam werkt het zuur uit de voeding ook kalk-oplossend.

Verlost van reuma door dieet Verlost van reuma door dieet

De auteur van dit artikel is Jeanine van Belle. Ze heeft een boek uitgegeven met de titel ‘verlost van reuma door dieet’ Je kunt meer informatie over dit boek aanvragen, of bestellen via het onderstaande formulier.

  Je naam

  Je E-Mail adres

  Vragen en Ervaringen met het Reuma Dieet

  Heb je een vraag aan auteur Jeanine Van Belle Dan kun je deze hier aan haar stellen. Of lees hier alle reacties.

  Zuurvrij Reuma Dieet

  Het beste voorbeeld dat zuur agressief op onze beenderen inwerkt, vinden we bij de archeologen. Bij opgravingen vinden ze in zure gronden geen skeletten meer terug. De beenderen teren weg door de zuurheid van de grond. Enkel de metalen sieraden kan men nog terug vinden.

  Een ander voorbeeld zien we in de kalk-groten, waar door insijpelen van zuurhoudend water de kalk oplost, en zo de stalactieten (druipstenen) en stalagmieten gevormd worden. De stalactieten zou men kunnen vergelijken met de misvormingen die sommige mensen met reuma aan de gewrichten krijgen. De kalk in de gewrichten gaat ook oplossen door het zuur uit de voeding en daardoor krijgt men uitstulpingen en knobbels aan de gewrichten. Zo zou ook discus-hernia, een kwaal van de wervelkolom, verklaard kunnen worden. De kern van de tussenwervelschijf wordt malser door de opgestapelde zuren uit de voeding. Door overbelasting of een bepaalde beweging kan die kern dan gemakkelijk uittreden en gaat hij op een zenuw drukken. Dit veroorzaakt afschuwelijke pijnen!

  Jeanine van Belle

  Jeanine van Belle is auteur van het boek ‘Verlost van reuma door dieet’ en heeft de volgende artikelen gepubliceerd.

  Poreus

  Verder kan het hele beendergestel poreus worden door gebruik van te veel zuren in de voeding. Als dit euvel zich voordoet, is er sprake van osteoporose. Postmenopauzale osteoporose zou, volgens specialisten ter zake, hoe langer hoe meer voorkomen. Volgens hen zou dat vooral bij vrouwen in de menopauze voorkomen omdat dan bepaalde hormonen wegvallen. Als dit waar zou zijn dan zouden de vrouwen wel erg slecht bedeeld zijn door de natuur. Hoe was het dan vroeger gesteld met de vrouwen? Bij hen vielen toch ook die hormonen weg tijdens de menopauze en toch kwam er niet zo veel osteoporose voor zoals nu. Het verschil ligt weer in de voeding, maar ook in de cortisone die te pas en te onpas voor alles en nog wat voorgeschreven wordt, en die gekend is voor zijn botafbrekende werking. Wat de voeding betreft, geeft men aan de vrouwen, die aan de overgang toe zijn, wel heel slechte adviezen. Men raadt hen aan, zogezegd om kalk aan te maken, vooral veel zure melkproducten te gebruiken, zoals kwark, yoghurt en karnemelk. Slechtere raad kan men hen inderdaad niet geven, want het is allemaal veel te zuur!

  Vroeger werden veel minder zure voedingsmiddelen gebruikt. Er kwam toen ook veel minder reuma en osteoporose voor. De enige zure voedingsmiddelen, waarvan men destijds reuma kon krijgen, en die men toen ook veel gebruikte, waren karnemelk en haring in azijn. Wijn, fruitsap, yoghurt, kwark, rauwkost en citrusvruchten werden weinig of niet gebruikt. Rauwkost werd indertijd ook niet zo gepropageerd zoals ze nu doen in verband met kankerpreventie. Ten eerste kende men vroeger nog geen vitaminen en ten tweede bestond er nog niet zoveel kanker zoals nu.

  Fruit, van eigen streek, werd enkel in het seizoen gegeten, want er bestond toen nog geen mogelijkheid om het fruit zo lang te bewaren zoals nu. Citrusvruchten en andere exotisch fruit waren hier nog onbekend. Enkel de rijke mensen dronken toen wijn, maar bij hen kwam dan ook veel jicht voor, ook een vorm van reuma. Destijds was jicht bekend als de rijke-mensenziekte. In onze tijd, waar iedereen zich wijn en van alles kan veroorloven, zijn de mensen, maar vooral reumapatiënten. het slachtoffer geworden van hun weelde.

  Boeken tips over Reuma

  Gezond koken bij reuma
  Gezond koken bij reuma
  Friedrich Bohlmann & Keysser, G.

  Reuma natuurlijk genezen
  Reuma natuurlijk genezen
  S. de Wever

  Voorkom en behandel reuma met kruiden en juiste voeding
  Voorkom en behandel reuma met kruiden en juiste voeding
  Jaap Huibers

  Vitaminen

  Over vitaminen braken de mensen zich vroeger het hoofd niet, want ze hadden er nog nooit van gehoord. Het is pas in het begin van de vorige eeuw dat ze de vitaminen ontdekt hebben. Met die kennis is het er voor reumapatiënten. niet op verbeterd, integendeel. Veel vitaminen, maar vooral vitamine C, wordt gevonden in zuur fruit. Vele mensen denken: als een beetje vitamine goed en gezond is, dan zal veel vitaminen nog beter en nog gezonder zijn. Niets is echter minder waar voor reumapatiënten., want hier geldt ook weer het gezegde “Overdaad schaadt”.

  Ook bij de jeugd, en zelfs bij kleine kinderen, wordt tegenwoordig meer reuma vastgesteld dan vroeger. In plaats van een slechte houding en gebrek aan beweging de schuld te geven, zou men ook bij hen de voeding eens moeten nagaan. Als baby krijgen ze reeds fruitpap, iets dat baby’s vroeger niet kregen. Als ze wat groter zijn, wordt het dan kwark, yoghurt, fruitsap, frisdrank, citrusvruchten en ander fruit, om nog te zwijgen over de vele liters cola en andere frisdranken die sommige tieners wekelijks drinken. Allemaal dingen die de kinderen en de jeugd vroeger weinig of niet kregen, of zelfs helemaal niet kenden. Veel van die producten zoals cola, fruitsap en andere frisdranken bestonden toen trouwens nog niet.

  In gezondheidsmagazines en alle mogelijke informatiebronnen over de gezondheid wordt ons voorgehouden dat we meer fruit, fruitsap en rauwkost moeten gebruiken. Er is nog nooit meer fruit en fruitsap gebruikt dan heden ten dage. De winkels en zuurvrij-nederlands-wince supermarkten liggen er winter en zomer vol van, en dat wordt toch allemaal gekocht en verbruikt. Is het dan een wonder dat er hoe langer hoe meer reumapatiënten. bijkomen?

  Een reumapatiënt die vlug wil genezen, zal niet enkel alle zuur-makend en zuur-bevattende voeding en drank uit zijn voedselpakket moeten weglaten, maar zal er goed aan doen ook al het zoete fruit een tijdje te vermijden. Want ook het zoetste fruit bevat nog te veel zuur voor een reumapatiënt zolang hij nog pijn heeft. Dit is het enige afdoende middel om zo vlug mogelijk van de pijnen verlost te geraken. Ook geen fruitsap of andere sappen gebruiken zoals wortel- of groentesap. Alhoewel wortels erg zoet smaken, kan men van te veel wortelsap ook een aanval van pijn krijgen.

  Als men dus alle zuursmakende en zuur bevattende voedingsmiddelen en drank, maar ook alle fruit weglaat, kan men na veertien dagen al een begin van beterschap bekomen. Na twee tot drie maanden kan men reeds veel beterschap tot zelfs volledige genezing vaststellen. Het spreekt vanzelf dat de genezing afhankelijk zal zijn van de graad waarin men reuma heeft. Wie al tien jaar of meer met reuma geplaagd wordt, zal toch op een vijftal maanden moeten rekenen om volledige genezing te bekomen. Alhoewel het begin van beterschap misschien wat langer op zich zal laten wachten, speelt het aantal jaren dat men reuma heeft geen rol, want zelfs mensen die twintig tot veertig jaar reuma hadden, zijn met het zuur-arm dieet veel verbeterd of volledig genezen. Hiervan getuigen de vele brieven van reumapatiënten die in het boek ‘Verlost van reuma door dieet’ gepubliceerd zijn.

  Reumapijnen

  Om zichzelf van reumapijnen te kunnen verlossen, moet men het dieet zo goed mogelijk toepassen. Bij de één zal het vlugger werken dan bij de ander. Bij sommige mensen kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. In dat geval zullen de pijnen de eerste dagen zelfs wat opflakkeren. Men mag daardoor de moed niet verliezen en vooral niet denken dat het niet helpt. Integendeel is dit een teken dat het wel werkt. De ontwenningsverschijnselen kunnen soms tot veertien dagen duren. Men kan er zich echt ziek door voelen, alsof men griep heeft. Bij mensen die ontwenningsverschijnselen krijgen, zullen de eerste tekenen van beterschap, die men gewoonlijk na veertien dagen krijgt, natuurlijk langer uitblijven. Ze moeten er dan nog de dagen van de ontwenningsverschijnselen bijrekenen, zodat het bij hen soms vier weken kan duren eer ze de eerste tekens van beterschap gewaarworden. De meeste reumapatiënten bij wie de genezing zo lang uitblijft, worden daardoor ontmoedigd en denken dan dat het dieet niet helpt. Ze geven het dan ook veel te vroeg op. Bij de meeste reumapatiënten echter komen geen ontwenningsverschijnselen voor. Indien men schrik heeft voor te felle reacties, kan men ook de zuren geleidelijk afbouwen.

  Als men reuma wil genezen met een zuurvrij dieet, heeft men echt geen medicijnen meer nodig, want men geneest dan vanzelf. Medicatie geeft een vals beeld aan de echte toestand van de mensen met reuma. Men doet er dus goed aan zo vlug mogelijk de reuma-middelen af te bouwen. Mensen die cortisone nemen, moeten die afbouwen onder controle van hun dokter. Een goede vervanger voor medicijnen is visolie of levertraan.

  Ook bij de Eskimo’s zou men het bewijs kunnen vinden dat visolie heilzaam is, want zij kenden vroeger geen reuma en ook geen hart- of vaatziekte. Destijds bestond hun voeding uitsluitend uit karieboe-vlees en vis, dat natuurlijk veel visolie opleverde. Ook zullen ze geen schadelijke gevolgen gehad hebben van zuren, want fruit, rauwkost en andere zure voeding hadden ze niet. Oorspronkelijk dacht men dat ze geen reuma kregen door een genetisch verschil. Sedert ze echter met de westerse beschaving in aanraking gekomen zijn, krijgen ze ook dezelfde welvaart-ziekten als wij. Dit stemt toch wel tot nadenken.

  Bestel het boek ‘verlost van Reuma door dieet’ bij bol·com

  Verlost van reuma door dieet
  Verlost van reuma door dieet

  Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

  Titel: ‘Verlost van reuma door dieet’ door Jeanine Van Belle
  Uitgeverij Van Hemeldonck nv

  update, dit boek is niet meer leverbaar via de boekwinkel of bol.com Vul het formulier onder dit artikel in om het boek rechtstreeks bij de auteur te bestellen

  Ervaring met het Reuma Dieet

  Heb je ervaring met Zuurvrij Reumadieet? Een vraag aan auteur Jeanine Van Belle? Heb je zelf reuma of ken je iemand die reuma heeft? Denk je baat te hebben bij dit dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

  RECENSIES OVERZICHT
  Algehele Waardering
  Vorig artikelKoemelkvrij Dieet
  Volgend artikelLeverdieet
  zuurvrij-reumadieetAls men reuma wil genezen met een zuurvrij dieet, heeft men echt geen medicijnen meer nodig, want men geneest dan vanzelf. Medicatie geeft een vals beeld aan de echte toestand van de mensen met reuma. Men doet er dus goed aan zo vlug mogelijk de reuma-middelen af te bouwen. Mensen die cortisone nemen, moeten die afbouwen onder controle van hun dokter. Een goede vervanger voor medicijnen is visolie of levertraan.

  339 Reacties

  1. Geachte mevrouw van Belle,
   Hoe weet u dat zuren in onze voeding reuma kunnen veroorzaken? Op welke gronden kunt u dit beweren? Ik krijg van de reumatoloog de gebruikelijke behandeling voor mijn reumatoide arthritis.
   Gaarne uw reactie.

  2. Hallo, een korte vraag ik heb het idee dat de reuma verergert door kwark ,kan dat?En bleekselderij?
   Ik krijg jeuk en dikke opgezette gewrichten

  3. Beste, mag of kan een boek dat niet meer uitgegeven wordt, van een auteur die overleden is, gecopieerd worden? Is dat strafbaar? Zijn er, indien het mag, mensen die hun boek willen (laten) copiëren? Het zou veel mensen kunnen genezen.
   Groetjes Ingrid

   • Ik zie het probleem niet Ingrid, de bibliotheek staat vol met boeken waarvan de auteur is overleden. Als iemand overleden is wil dit niet zeggen dat de boeken uit de handel moeten. Het is juist een eerbetoon en een nalatenschap van de overledene.

  4. Beste Jeanine,
   Mijn moeder heeft dagelijks te maken met de nare gevolgen van reuma. Haar knieen zijn enorm dik en pijnlijk en als ze dan denkt dat haar knieen weer wat beter aanvoelen volgt er weer een volgend pijn punt zoals haar armen of haar vingers. Om dit aan te zien als dochter is verschrikkelijk! Mijn moeder is super positief en staat overal voor open echter heeft ze een inspiratiebron nodig om er tegenaan te gaan. Mijn vraag aan U is ofdat we een keer (tegen vergoeding) af kunnen spreken zodat we de voeding door kunnen nemen ahv Uw ervaringen en zij hopelijk ook weer snel gedeeltelijk pijn vrij door het leven mag gaan.
   Indien mogelijk zou ik mijn verhaal verder telefonisch toe kunnen lichten.
   Ik kijk uit naar Uw reactie en hoop dat U iets voor mijn moeder kunt betekenen.
   Liefs, Marielle van Meel

  5. Waarschijnlijk zonder resultaat stuur ik deze mail, ik zou ook graag in aanmerking willen komen aan het boekje verlost van reuma door dieet!
   Op marktplaats niet te vinden!
   Het gaat mij niet om afvallen maar zonder gebruik te maken van medicijnen van mijn spier reuma af te komen!

  6. Wie heeft het boekje”Verlost van Reuma,door dieet van “Jeanine van Belle? Zou dit graag in mn bezit hebben!Bijvoorbaat dank!”Groet Coby”

  7. Goedenmiddag.Ben op zoek naar het boek:Verlost van reuma door dieet van Jeanine van Belle!!! Ben in november 2018 geconfronteerd met Reumatoïde artritis, wil graag het boek van Jeanine, bekomen,zodat ik weet wat ik wel en niet mag eten!!!Aangezien de uitgever van dit exemplaar gestopt is,weet ik niet waar dit nog te koop is!! Hopenlijk heeft iemand dit nog voor mij.Met vriendelijke groet Coby.

  8. Mijn man heeft zojuist de diagnose spierreuma gekregen. Wij willen graag proberen of er met behulp van het juiste dieet verbetering van de klachten kan komen.
   Graag wil ik uw boekje bestellen. Ik hoor graag hoe ik dit kan doen.
   Met vriendelijke groeten,
   Anita

  9. In het boek van Jeanine van Belle lees ik dat veel mensen een lijst toegestuurd kregen van Jeanine.
   Daar zij is overleden kan ik haar de lijst van de verboden produkten voor mensen met artrose en reuma zoals ik zelf niet meer vragen om op te sturen.Weet jij waar ik deze kan aanvragen ?Dan bedoel ik wel deze van Jeanine zelf .Op het internet kom ik dikwijls tabellen tegen maar deze zijn dikwijls tegenstrijdend met elkaar .Bedankt alvast.
   Groetjes,
   Diana

  10. Vele jaren geleden had ik erge reuma. Door het lezen van een boekje ben ik er, tot mijn eigen grote verbazing, helemaal van af geraakt. Met heel hartelijk dank aan de schrijfster, die een huisvrouw bleek te zijn.

   Nu ben ik op zoek naar datzelfde boekje. Ik kreeg het nog mijn moeder zaliger, die in 1999 stierf.

   Bent u mogelijk die mevrouw?

   Met de beste groeten,

   Koen Vandevelde

  REAGEER OP DIT BERICHT

  Vul een reactie in ajb
  Vul hier je naam in