Zweet en stinkvoeten komen van binnenuit

Hoe kan het toch zo zijn dat de ene wel stinkvoeten heeft en de ander niet?
Het is niet fijn om stinkvoeten te hebben en spontaan je schoenen uit doen is er niet bij. Vaak ruik je bij mensen het al op een afstandje met de schoenen nog aan. Zeer gênant en vervelend voor de ze. Het heeft natuurlijk een reden waarom die stinkvoeten ontstaan, zoals alles een reden heeft.

Waarom heb ik Zweetvoeten?

Je leest meestal dat dit komt door bacteriën die op de voeten zitten en er door zweten, wat overigens normaal is, op de voeten er een vieze geur ontstaat. Maar waarom heeft niet iedereen stinkvoeten dan? Natuurlijk merken we allemaal wel eens dat je bij het ene paar schoenen er veel meer last van hebt dan bij het andere paar schoenen en dan zullen zeker die bacteriën de hoofdreden zijn. Ook sokken kunnen een oorzaak zijn.  Toch zijn er mensen zoals ik zelf, die nooit stinkvoeten hebben en toch behoorlijk kunnen zweten, bijvoorbeeld na een lange skatetocht. De sokken zijn wel nat maar geurloos. Zweet zelf stinkt namelijk helemaal niet. Dus er moet een oorzaak achterzitten en die is er wel degelijk.

Niet alleen de voeten kunnen enorm stinken, ook onder de armen kan het bij veel mensen ruiken. Soms een beetje, wat wel redelijk normaal is. Maar soms lopen mensen langs dat je denkt: “hemel, hebben ze een friet speciaal onder hun armen gesmeerd of zo?”. Echt vies.
Als zweet echt enorm ruikt, heeft allemaal te maken met afvalstoffen en de Ph- waarde van het lichaam!

Ph- WAARDE

Het is belangrijk dat het lichaam basisch blijft en niet alleen voor geurloos zweet, ook voor je hele gezondheid. Helaas is dat bij heel veel mensen niet het geval en is er een enorme verzuring ontstaan.

Het lichaam kan een beetje verzuring wel aan doordat het bloed zeer basische stoffen bevat. Eet je basisch, dan overheerst koolzuur in het bloed (een teveel wordt door de longen afgevoerd) en eet je verzurend, dan overheerst het bicarbonaat. Wanneer bicarbonaat te hoog wordt (Bloed moet Ph 7,4 zijn anders verzuurd het) gaat het bloed de basische mineralen calcium, magnesium, zink, kalium, selenium en ijzer uit het lichaam trekken om het zuur eraan te binden. Dit lijdt vaak tot tekorten die uiteindelijk klachten kunnen geven als het lichaam is doorverzuurd en het lichaam het niet meer kan opvangen. Zoals we tegenwoordig leven en eten, staan we letterlijk bloot aan verzuring. Verzurend voedsel eten is de grootste oorzaak maar ook stress, te intensief sporten, roken en dergelijke zijn verzurende factoren voor het lichaam. In het bindweefsel blijven dan teveel afvalstoffen zitten waardoor onder andere spieren en bloedvaten sterk verzuren. Milde verzurende klachten zijn de stinkende zweetvoeten maar behoorlijk heftige reacties zijn het ontstaan van bijvoorbeeld gewrichtspijnen.

De werking van je lichaam is heel complex, maar simpel gezegd is een goede stofwisseling (alle activiteiten in lichaam) afhankelijk van  enzymen. Enzymen kunnen alleen goed werken als het lichaam basisch is. Is het lichaam verzuurd, dan kunnen de enzymen het werk niet naar behoren uitvoeren en worden de zuren niet meer geneutraliseerd. Dit heeft als resultaat dat de eiwitten omgezet worden in o.a ammoniak wat veel klachten tot gevolg heeft zoals jouw stinkzweet.

Lever

Naast de verstoorde zuurbalans in het lichaam kan ook het teveel aan afvalstoffen een reden zijn van stinkzweet. (kan ook samengaan) Het lichaam moeten de afvalstoffen lozen en dat kan via ontlasting, plassen en zweet. De lever is een belangrijk orgaan hierbij en als hij het niet meer kan bolwerken, ontstaan er allerlei klachten, aandoeningen of ongemakken zoals stinkzweet. De lever is een unieke chemische fabriek, die vrijwel elke chemische structuur kan verwerken. Hij heeft meer dan 400 functies. Het is een krachtige ontgiftend orgaan, dat veel giftige moleculen kan afbreken en onschadelijk maken. Bloed, met opgenomen voedingsstoffen of afvalstoffen uit de darm, komt de lever binnen via de poortader. Dit bloed wordt nagekeken en verwerkt. De lever heeft het samen met de darmen tegenwoordig ontzettend zwaar en kan het niet meer goed alleen aan waardoor er allerlei klachten ontstaan. Wanneer je zuurbalans en je lever beide goed in balans zijn, zul je je gezond voelen en af en toe maar eens naar zweet ruiken. Maar als één van deze niet in balans is kun jij pech hebben en gaan je voeten enorm ruiken of je hebt dagelijks deodorant nodig. Je kunt trouwens ook verzuurd zijn, een overbelaste lever hebben en toch geurloos zijn. Dan zie je vaak dat er andere klachten zijn ontstaan zoals spierkrampen, vermoeidheid enz.

8 Tips tegen zweetvoeten

Tip 1.  Wat je als eerste kunt doen is de tips die op deze website staan uitvoeren. www.zweetvoeteninfo.nl Dit is verzorging van buitenuit,wat ook belangrijk is. Daarnaast ga je ook aan de binnenkant werken.

Tip 2.  Als eerste ga je verdiepen in het zuren-basenplan. Alles wat enorm verzurend is, laat je 100% weg uit de voeding. Dat is: Koffie, zwarte thee, frisdranken, witte bloemproducten, witte suikerproducten, snel, ongezond voedsel. In het boek Een gezonde eter voelt zich beter staat alles goed uitgelegd hierover (hans hier kun jij je link van het boek plakken)

Tip 3.  Dan ga je 2 keer per dag groenten eten (lunch 200 gram groenten in soep, groentesap,  smoothie of salade, avondeten 200 gram gekookte of rauwe groenten.

Tip 4.  2x per dag fruit en smoothies

Tip 5.  Je eet volkoren graanproducten en dagelijks een handje noten.

Tip 6. Drink elke dag 1,5 tot maximaal 2 liter water of kruidenthee

Tip 7.  3x per dag kruidenthee drinken. 1 kop brandnetelthee en 2 koppen mariadistelthee

Tip 8.  Drink elke ochtend een glas water met citroensap

Wil je echt goed gaan ontgiften bestel dan mijn Detox boek: “Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start” (hier is ook het hele zuren- basen plan in beschreven)

Gezonde Groeten,

irene

(auto) kinesiologische voedingstherapeut

Voor meer informatie bezoek je mijn website.

1 reactie

  1. Ik heb vroeger heel erg last gehad van zweetvoeten totdat ik fris gebruikte.
    Dit middel moest ik in mijn schoenen strooien. Na een paar dagen had dit al effect en ben tot nu toe nog steeds fris in mijn schoenen.
    Een echt aanrader.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in