Dr. Frank Dieet Recepten, Eiwitrijk en Koolhydraatarm

Dokter Frank van Berkum is internist en vasculair-geneeskundige verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten heeft hij intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht. De Twentse internist heeft een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet ontwikkeld waarmee je elke week één kilo afvalt. Na je gratis inschrijving krijg je dagelijks dr. Frank Dieet Recepten. Dit dieet is bekend als het ‘dr. Frank Dieet’ of het ‘1 kilo per week dieet’.

dr. Frank Dieet Recepten

Dokter Frank staat bekend om zijn heerlijke verantwoorde recepten waarmee je ook nog eens kunt afvallen. We hebben een aantal gezonde dr. Frank Dieet Recepten voor je.

Blijf slank met dr. Frank

Na het grote succes van “Gezond slank met dr. Frank”  kon een vervolg niet uitblijven. In 2011 komt er vervolg met de titel “Blijf slank met dr, Frank”. Ook in deel 2 van “Gezond slank met dr. Frank” vind je weer 84 speciaal door dr. Frank ontwikkelde recepten en talloze handige tips waarmee je optimaal van het dr. Frank-dieet kunt profiteren.

Voordelen en Nadelen dr. Frank Dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het dr. Frank Dieet voordelen en nadelen, klik hier voor een overzicht van de voor en nadelen van het dr. Frank Dieet.

dr. Frank en de Telegraaf

Vanaf  oktober 2009 is dr. Frank bijna dagelijks te zien in de Telegraaf. Dagelijks daagt hij iedereen met overgewicht uit om zich aan te sluiten bij de  ‘afvalrace’ van dr. Frank. Het dr. Frank Dieet is daarom ook bekend als het ‘Telegraafdieet’.

Het geheim van eiwitten en koolhydraten

Het geheim zit in eiwitten en koolhydraten. Het resultaat? Je bent snel en blijvend van je overtollige kilo’s af. Dit alles op een wetenschappelijk verantwoorde manier, zonder vervelende hongergevoelens.

De 10 weken test van dr. Frank

Oktober 2009 zijn tien geselecteerde kandidaten onder leiding van dr. Frank van Berkum de uitdaging aangegaan om in tien weken tien kilo af te vallen. Hun belevenissen waren iedere week te lezen in de Telegraaf op Zondag. Deze 10 kandidaten hebben in 10 weken hun doel bereikt. Vervolgens daagde dr. Frank via de Telegraaf heel Nederland uit om mee te doen met zijn ‘grote afvalrace’. Binnen twee weken hadden 10.000 kandidaten zich ingeschreven. Eind januari was het aantal gratis inschrijvingen zelf gegroeid naar ruim 200.000 kandidaten.

Waarom werkt het dr. Frank Dieet volgens Frank van Berkum?

Het dr. Frank Dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet. Het is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, waaronder ook onderzoek dat door dr. Frank zelf is verricht. dr. Frank van Berkum heeft de afgelopen 25 jaar zeer veel ervaring opgedaan met diëten en de begeleiding van mensen met overgewicht.

Nog meer Dieetrecepten

Ben je op zoek naar recepten die je kunt toepassen als je wilt afvallen? Bezoek dan het Online Receptenboek en maak een keuze uit een verantwoord recept voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

Wat is jouw ervaring met het ‘Gezond slank met dr. Frank Dieet’ ? Ben jij overtuigd van de filosofie van Dokter Frank van Berkum over eiwitten en koolhydraten? Volg jij het dr. Frank dieet, overweeg je het te gaan volgen of heb je zijn dieet gevolgd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring dus geef hier jouw mening. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan hier of bezoek het dr. Frank forum.

Een eiwitdieet kent kortweg 2 grote voordelen:

1. eiwitten werken zeer verzadigend, je zit dus sneller vol.
2. je verbrandt vet zonder je spiermassa te verminderen.

Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank Deel 3

Na zijn eerste twee boeken kon een derde boek niet uitblijven. November 2011 verscheen het derde boek van dr. van Berkum met de titel: ‘Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3. Snel, gemakkelijk en gezond slank met dr. Frank staat boordevol heerlijke, makkelijke recepten, handige menu’s, boodschappenlijstjes en veel praktische tips die helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet ook leuk, gemakkelijk en lekker zijn, dan houd je het veel langer vol.

Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers

Veel mensen die dankzij het dr. Frank Dieet hun streefgewicht hebben behaald zijn van dr. Frank overgestapt op het ‘Grip op Koolhydraten Dieet‘ van de Gelderse diëtiste Yvonne Lemmers. Net zoals Frank van Berkum benadrukt Yvonne Lemmers dat koolhydraten een enorme invloed hebben bij de oorzaak van overgewicht. In het boek ‘Grip op Koolhydraten’ legt Yvonne uit hoe je op een verantwoorde manier kunt omgaan met koolhydraten en op die manier aankomen en overgewicht kunt voorkomen.

Het dr. Frank Dieet is geen Crashdieet

Het dr. Frank Dieet werkt dus zeer goed om af te vallen en je houdt je behaalde resultaat ook makkelijker vast doordat je geen spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen, zoals bij vele crashdiëten wel het geval is. Hiermee voorkom je dus een jojo-effect. Wil je het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan moet je ook gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

Afslankkliniek Previtas

In 2004, dus nog een aantal jaren voor de grote doorbraak van dr. Frank heeft van Berkum kliniek Previtas in Hengelo opgericht. Bij Previtas staan op dit moment bijna 50.000 patiënten ingeschreven. Bij toeval ontdekte Frank van Berkum  dat een patiënt met een ernstige vorm van suikerziekte enorm opknapte toen ze bij het ontbijt en de lunch alleen nog maar eieren nam. Na een aantal weken hoefde ze zelfs geen insuline meer te spuiten. Dr. van Berkum ging ook andere diabetespatiënten aanraden om hun koolhydraatrijke  dieet te vervangen door een caloriënarm maar tegelijkertijd eiwitrijk dieet. Ook die groep knapte zienderogen op. In datzelfde jaar ondekte hij dat de Universiteit in Maastricht ook al had ontdekt dat met een eiwitrijk dieet, proefpersonen meer afvallen dan met een willekeurig ander dieet. Ook vonden ze in Maastricht uit dat het bekende jojo effect achterwege bleef. Een verklaring hiervoor is dat we eiwitten nodig hebben als bouwstenen van ons lichaam.

Kom alles te weten over het Eiwitdieet.
Bestel ‘Afvallen met het Eiwitdieet’ bij bol·com


Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het dr. Frank Dieet. Reageer zelf of lees de ervaringen met het dr. Frank dieet van anderen, of bezoek het dr. Frank forum.

227 Reacties

 1. Ik zou graag weer recepten en tops ontvangen. Jaren geleden goed afgevallen met behulp van d’r Frank. Door allerlei omstandigheden weer aangekomen

 2. Ik zou graag zoals in 2009 de recepten willen ontvangen gericht naar mijn persoonlijke gewicht en B.M?I.
  Het heeft mij toen goed geholpen maar ik ben ze helaas met het aanschaffen van een nieuwe tel.kwijt geraakt.

 3. s.v.p. antwoord terug.
  Een jaar lang alle koolhydraten laten staan en vetarm gegeten. Elke dag een ei en extra vette vis en vlees (geen varken), advies orthomoleculair arts. Heb fibromyalgie en veel meer pijn met het volgen van dit dieet, dit zou juist minder worden. Wel gewoon fruit gegeten en alle groenten. Wat komt mijn lichaam te kort?
  Wel 4 kilo afgevallen in het begin, daarna niet meer!
  Wat is mijn lichaam te kort gekomen???

 4. Hoi

  IK heb het dieet een half jaartje volgehouden met een super resultaat alleen ben ik daarna weer brood gaan eten en nu kruipen de kilo’s er langzaam maar zeker weer aan. Ik heb ook ergens gelezen dat brood een belangrijke voeding is. Is er misschien een alternatief te bedenken?

  Groetjes Marian

 5. Ik volg het advies van de Frank op. Beperken van het aantal koolhydraten, nu haal ik ca. 30% van mijn energie uit koolhydraten.

  Het gevolg is dat ik nu geen Enkele Diabetes2 medicatie meer hoef te gebruiken, ik spoot al Insuline!

  Zover ik nu kan beoordelen heeft het beperken van het aantal koolhydraten een geweldig positief effect op mijn gezondheid.

  Zeg zelf wat is gezonder? Jezelf volduwen met koolhydraten en insuline of koolhydraten beperken en geen Diabetes2 medicatie meer?

 6. Hallo
  Me man is bij de dokter geweest hij is veel te zwaar hij weegt 125 kilo en dokter zegt als je zo door gaat met wat je eet kom je in de gevaar ricio te recht dokter zij dokter frankling dieet volgen kolydraad arm dieet hoe kom ik aan de goede dingen nu en hoe duur is als kan ik niet gewoon elke dag een mail krijgen wat we moeten eten dan ik vindt dit echt heel moeilijk nu hoor
  Wie kan mijn nu helpen hier mee

  Gr tineke

 7. Dat zegt het Institute for Diet and Health. Vooraanstaande kranten en bloggers namen dat prachtige nieuws over en verspreidden het bericht wereldwijd.

  Helaas, er is niets van waar. De journalist die het bericht schreef heeft het verzonnen om te laten zien hoe (internet) media werkt (of niet zou mogen werken).

  Chocolade zit bomvol suikers en vetten en daar word je dik van. Natuurlijk bevat chocolade ook antioxidanten en daar wordt veel flauwekul over verteld. Trouwens, van antioxidanten val je ook niet af.

  Wil je meer weten over chocolade, antioxidanten en hoe de media jou voor de gek houden? Kijk dan op pagina’s 126 en 127 van Het Hongerige Brein. Daar lees je hoe men jou knollen voor citroenen probeert te verkopen, en waarom je van chocolade niet afvalt. Je begrijpt dan ook dat een klein beetje kennis van voeding jou helpt om deze flauwekul in de media te doorgronden.

  En voordat ik het vergeet: wil je weten hoe je op een gezonde wijze kunt afvallen? Daar vertel ik je alles over in Het Hongerige Brein. Wetenschappelijk verantwoord, zonder valse beloften. Dat beloof ik je. Lees de aanbevelingen van de deskundigen op de omslag er maar op na.

 8. Op 18 april verscheen een wetenschappelijk onderzoek naar eetgedrag en overgewicht. De onderzoekers onderscheiden 6 verschillende typen mensen met overgewicht met allemaal verschillende oorzaken. De onderzoekers pleiten ervoor om niet alle “dikkerds” nog langer over een kam te scheren en met een standaard dieetje af te schepen. Het advies is om met die kennis van de oorzaken van het overgewicht maatwerk te leveren.

  Hoe doe je dat?

  Wil je daar meer over weten, lees dan het Engelstalige onderzoek of de Nederlandse samenvatting van dit onderzoek.

  Wil je weten welke methoden het beste werken om op maat af te vallen, lees dan de hoofdstukken over eetgedrag en hoe je moet afvallen uit het Hongerige Brein.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in