Soepdieet Recept (7 dagen)

Bij het soepdieet eet je speciale soep en verbrand je snel vet doordat er weinig calorieën ingenomen worden. Het is de bedoeling dat je tussen de 4 tot 7 kilo verliest binnen 7 dagen. Je mag de soep onbeperkt eten. Het wordt aangeraden om het dieet 7 dagen vol te houden. Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen het dieet aanhoudt, met telkens 2 tot 7 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn. Bij het soepdieet krijgt het lichaam voldoende vocht binnen om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. De inname van extra voedingssupplementen is niet nodig, omdat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. ketox24 korting

Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Het Soepdieet van dag tot dag

DAG 1
Alle fruit, behalve bananen. Soep zoveel je wil.
Meloenen en watermeloenen hebben minder calorieën dan de meeste fruitsoorten.

DAG 2
Alle groenten. Samen met de soep. Eet, tot je genoeg hebt, verse of blikgroenten. Probeer zoveel mogelijk groene bladgroenten te eten en vermijd gedroogde bonen, erwten en maïs.

Bij het avondmaal mag je één gekookte aardappel (in de schil) of uit de oven met wat boter. Eet geen fruit !

DAG 3
Eet zoveel soep, fruit en groenten als je wil. GEEN aardappel !

DAG 4
Bananen en afgeroomde (magere) melk. Samen met de soep. Je mag tot 8 bananen eten. Drink zoveel mogelijk bronwater.

Tip: maak bananenmilkshakes!

Bananen hebben veel koolhydraten en calorieën, evenals de melk, maar op deze dag heeft uw lichaam dit nodig, vooral de potassium in de bananen, ook de koolhydraten en de calcium zodat u minder zin hebt in zoetigheid.

DAG 5
Rundvlees, kip of vis met tomaat. Je mag 300 à 450 gr. vlees of vis hebben samen met een blik tomaten of 6 verse tomaten.
Probeer minsten 6 tot 8 glazen bronwater te drinken om de zuren uit je lichaam te spoelen.
Eet minstens 1 x de soep !

DAG 6
Rundvlees en groenten, zoveel je maar wil. Je mag zelfs 2 of 3 steaks eten met groene bladgroenten, maar geen aardappel !
Eet minsten l x de soep !

DAG 7
Zilvervliesrijst, ongezoet fruitsap en groenten. Zoveel je wil.
Eet minstens 1 x de soep !

Het Soepdieet Recept

Het oorspronkelijke soepdieet werd aan de hand van een vaste receptuur bereid. Dat recept bevatte:

 • 6 Grote uien;
 • 1 Witte kool;
 • 1 Bos soepselder;
 • 3 Groene paprika’s;
 • 3 Grote tomaten;
 • 4 Wortelen;
 • 1 Pakje soepmix;

Eventueel bouillonblokjes met het minimale vetgehalte;
Eventueel sojasaus, peper, tijm, tabasco, chilipepers, oregano, peterselie, knoflook en rozemarijn.

Er mag geen zout gebruikt worden bij de bereiding van het soepdieet. Witte kool kan vervangen worden door spruitjes of broccoli. Het gebruik van Dieet Pro is een keer per dag toegestaan.

Verderop in dit artikel worden een aantal varianten op dit recept besproken.

Voor wie het soepdieet geschikt is

Het soepdieet is geschikt voor iedereen die snel en veel wil afvallen. Van een hongergevoel krijg je niet snel last, omdat je zoveel soep mag eten als je wilt. Het is echter wel belangrijk dat je je aan de richtlijnen houdt, enige discipline is dus vereist. Het soepdieet is niet geschikt om langer dan 7 dagen achtereen te volgen. Mocht je langer willen afvallen, dan wordt een ander dieet aangeraden. Als je zware arbeid verricht, wordt het soepdieet ook afgeraden omdat je weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Do’s en dont’s soepdieet

Bij het soepdieet worden bepaalde producten verboden. Deze producten zijn brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken, dieetkoeken en dieetdranken. Tijdens het dieet mag je naast soep ook bronwater, ongezoete thee en (zwarte) koffie, magere melk, bessensap en ongezoet vruchtensap drinken. Het is een regel dat je na het soepdieet 24 uur wacht alvorens je alcohol gebruikt. Het kan gebeuren dat je ontlasting dun wordt door het dieet. Wat dan helpt is een kopje zemelen of muesli te nemen. Dit zorgt ervoor dat de darmen weer voedingsstoffen in het bloed en overtollig vocht onttrekken aan de ontlasting.

Soepdieet Recept Varianten

 • 3 liter water
 • 3 uien
 • groene paprika
 • bosje selderij
 • 1/2 witte kool
 • 2 tomaten
 • 1 winterwortel
 • pakje soepverrijker

Bereiden

Hak of snij de groenten in kleine stukjes. Breng alles aan de kook, voeg de soepverrijker toe en laat alles ongeveer een uurtje koken totdat alles gaar is.

Soep uit eigen tuin
Soep uit eigen tuin
Peter Bauwens

Een heerlijk kommetje soep
Een heerlijk kommetje soep
Labrune, M.

Extra informatie

De basis van dit dieet is een vetverbrandingssoep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt.

Als je dit dieet stipt volgt kan je 4 tot 7 kg afvallen in 7 dagen.

Je kan dit dieet volgen zolang je wil, maar niet aaneensluitend, het beste is 7 dagen volgen, 7 dagen niet (minimum 2 dagen niet).

Indien je darmfunktie het laat afweten neem dan een kopje zemelen of muesli.

Verboden : brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken !

Toegelaten : bronwater, ongezoete thee, ongezoete (zwarte) koffie, ongezoet fruitsap, bessensap en magere melk.

Na het dieet 24 uren wachten met alcohol!

Afvallen met het soepdieet: de vragen

Hoe veel kilo val ik af met het soepdieet?

Het is de bedoeling dat je tussen de 4 tot 7 kilo verliest binnen 7 dagen. Je mag de soep onbeperkt eten. Het wordt aangeraden om het dieet 7 dagen vol te houden. Als je 2 of 3 keer achter elkaar een periode van 7 dagen het dieet aanhoudt, met telkens 2 tot 7 rustdagen er tussen, dan kun je binnen een maand dus makkelijk 15 kilo kwijt zijn. Bij het soepdieet krijgt het lichaam voldoende vocht binnen om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren.

Voor wie is het soepdieet geschikt?

Het soepdieet is geschikt voor iedereen die snel en veel wil afvallen. Van een hongergevoel krijg je niet snel last, omdat je zoveel soep mag eten als je wilt. Het is echter wel belangrijk dat je je aan de richtlijnen houdt, enige discipline is dus vereist. Het soepdieet is niet geschikt om langer dan 7 dagen achtereen te volgen.

Is het soepdieet ongezond?

Bij het Soepdieet neem in je 800 tot 1000 calorieën per dag tot je. Dit maakt dat het Soepdieet tot het rijtje van crash diëten behoort. Er zitten wel nadelen aan dit dieet, maar als je goed luistert naar je lichaam dan zal het niet ongezond zijn. Ook wordt wel aangeraden om het dieet niet langer dan 7 dagen te volgen.

Ervaring en Vragen over het Soepdieet

Heb je ervaring met het soepdieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

304 Reacties

  • Het is echt heel goed te doen..en ook rustig een paar weken achter elkaar hoor.Hier voeg je wat toe en daar laat je wat weg :-)

 1. Dag 5 en 6 is mij nogal een vraagteken.. wat eet je bijvoorbeeld als ontbijt? Kip met tomaten? Vlees met tomaten? Soep? 300-450 gram vlees met 6 tomaten is bijna niet te doen op een hele dag. Mag je nog andere groenten en fruit ernaast?
  Zou fijn zijn als er iemand is die onze vragen kan beantwoorden.

  • Ik heb ontbeten met een salade van tonijn, tomaat, ui, peterselie en een beetje tabasco, hier gaan al 4 tomaten in. Als lunch de soep en als avond eten steak met zelf gemaakte tomaten salsa (tomaat, ui, knoflook, bosui en een heel klein scheutje olijfolie)

  • De basis van dit dieet is een vetverbrandingssoep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt. Dus wil je het gewenste resultaat dan zou ik bovengenoemd recept aanhouden..

 2. Ik heb een vraagje en heb al in alle winkels gevraagd maar niemand weet precies wat ik moet hebben :-(
  Wat is een pakje soepmix ? Zijn dat kruiden zijn dat gewoon soepgroentjes is dat bouillion vertel het mij :-)
  Groetjes Monique

  • Soepmix kan je bij de Albert Heijn kopen. Het is een smaakmaker. Je kan ook een bouillon blokje toevoegen of verse kruiden naast de soepmix zoals; oregano, tijm etc

  • De basis van dit dieet is een vetverbrandingssoep, waarvan je zoveel mag eten als je wil, ze bevat bijna geen calorieën en breekt vet af, zonder dat je een hongerig gevoel krijgt. In dit artikel staat precies benoemd hoe je de soep maakt.

 3. Hallo,
  Ik ben vandaag begonnen met de soep. Ik heb t alleen gepureerd, anders word dat lastig. En ik heb zuurkool gebruikt ipv kool. maar mag je ernaast ook wat anders eten? Crackers of zo? En nootjes ?

 4. Hooi,
  Mogen alle soorten groeten in de soep verwerkt worden? Champignons, courgette en aubergines staan er bijvoorbeeld niet op maar vind ik wel erg lekker. Mag ik dat dan in de soep erbij doen of moet je je echt aan het recept houden?

  • Strikt genomen niet natuurlijk, maar het zal vast geen kwaad kunnen -> met dit dieet zit je zo laag in calorieën dus begint je lichaam met afvallen en de soep werkt vochtafdrijvend dat scheelt ook.

   Ikzelf doe op de dagen dat je vlees/kip mag dit aan de soep toevoegen zodat deze een beetje anders gaat smaken (7 dagen dezelfde soep komt mijn neus anders uit)

 5. Beste .als ik die soepdieet volg van 7 dagen
  Is het de bedoeling da ik die soep maak of eender welke soep als maar mager is

  • Hallo, van mijn huisdokter kreeg ik gewoon de volgende raad: indien je iets in het 7-dagen dieet wil schrappen, bvb de bananen-dag, dan mag je vervangen door één van de andere dagen.

 6. Vraagje aan jullie, ik ben nu een week bezig en 6 kilo lichter. Super resultaat. Nu vandaag zou ik officieel 2 dagen moeten stoppen om hierna weer verder te gaan. Waar ik bang voor ben is dat mijn lichaam hierna weer in de ketose komt en dan ruik je weer niet prettig uit je mond etc. Is dit ook zo of niet? Ik wil nog 30 kilo kwijt dus het liefst blijf ik dit dieet aan 1 stuk door doen.

 7. Ik gebruik dit dieet gewoon met honing basis voor soep. Daar zit wel zout in. Maar ik vindt het makkelijk en het werkt voor mij prima. Doe er uiteraard geen soepballetjes in.
  Zit op dag 5 en ben 5 kilo kwijt.
  Ik heb het dieet een half jaar geleden ook gevolgd. Toen ook 5 kilo kwijt geraakt. Je moet daarna wel opletten dat je gezond blijft eten. Anders heb je de kilo’s er zo weer aan.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in