Home Dieet en Afvallen Het 5 kilo Afvallen in 7 Dagen Plan

Het 5 kilo Afvallen in 7 Dagen Plan

5 kilo afvallen in 7 dagen, wie wil dat nou niet? De vraag is of het realistisch en gezond is om bijna een kilo per week af te vallen. Het ‘7 Day Diet Plan’ is afkomstig uit Amerika en enorm populair onder acteurs en actrices die in een korte periode veel af willen vallen zonder hongergevoel. Het geheim van dit dieet is dat de producten die je tijdens 7 dagen eet zorgvuldig zijn geselecteerd. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel en geven je voldoende energie om goed te functioneren. Artsen raden aan om dit dieet maximaal een week te volgen, gevolgd door een stopweek. Deze cyclus mag je vervolgens herhalen. Omdat de voedingsmiddelen niet het complete voedingspallet bestrijken wordt het aangeraden om multivitamine zoals vitamine B en C te nemen tijdens dit dieet.

[thrive_leads id=’45409′]

Dag 1 – Fruit Dag

Vandaag mag je zoveel fruit eten als je wil, behalve bananen. Handig om te weten is dat een watermeloen en galia meloen het meeste effect hebben om af te vallen.

Dag 2 – Groenten Dag

Vandaag eten we uitsluitend groenten. Het maakt hierbij niet hoe je de groenten bereid. Je mag ze rauw eten, maar ook koken, stomen of bakken in een klein beetje olie is toegestaan. Laat bij voorkeur de bonen en erwten staan voor een optimaal resultaat. Een bijzondere verrassing is dat je vandaag een gepofte aardappel mag. Bereiden is eenvoudig. Eerst schillen, dan wassen, in aluminium folie wikkelen en vervolgens 20 minuten in de oven (160 graden).

10x7dieet

Dag 3 – Groenten en Fruitdag

Deze dag is een kopie van dag 1 en dag 2, behalve aardappelen.

Dag 4 – Bananen en Yoghurt

Heb je de bananen gemist tijdens de eerste dag? Dan wordt vandaag jouw dag! Vandaag staan er maar liefst 8 bananen en 8 glazen magere melk of yoghurt. Het klopt dat bananen een hoog koolhydraat en caloriegehalte hebben, maar op de vierde dag heeft je lichaam behoefte aan calcium, koolhydraten en eiwitten. Hierdoor verdwijnt ook je behoefte aan zoete snacks.

Dag 5 – Kip en Tomaten

Kip of kalkoen en zes tomaten helpen je vandaag de dag door. Zorg ervoor dat je een glas water drinkt voor je een tomaat eet. Dit bevordert de afvoer van urinezuur. Je mag maximaal 125 gram kip of kaloen.

Dag 6 – Kip en Groenten

Een makkelijk dagje vandaag, kip, kalkoen, en groenten zijn onbeperkt toegestaan. Let op, geen aardappelen, pasta of rijst! Je mag maximaal 125 gram kip of kaloen.

Verantwoord Afvallen met het 7×7 Receptenboek

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Dag 7 – Magische Soep

Als afsluiting van de week eten we magische soep! Het recept is vrij eenvoudig:

Dit heb je nodig

 • 2 of 3 grote uien
 • een flink stuk witte kool
 • een groene paprika
 • 5 of 6 selderij stronken
 • 2 grote tomaten
 • 1 zakje basis voor uiensoep

Bereiden

 • Doe 1 liter water in een pan
 • Pureer de tomaten met een blender
 • Snij de groenten in stukken
 • doe de tomaten en de soep in de pan
 • laat het gedurende 10 minuten koken
 • voeg het zakje basis voor uiensoep toe
 • doorkoken tot de groenten zachter worden

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over het 5 kilo in 7 dagen dieet? of wil je graag ervaringen uitwisselen? Gebruik dan het onderstaande reactieformulier.

Gezonde Groeten,

sanne

66 Reacties

 1. Toch heb ik een vraagje. Ik heb deze vorm van dieet ooit 2 maand volgehouden, ik dronk ondanks alles ‘s avonds 2 glazen wijn en viel in die 2 maand 8 kg af. Het dieet was identiek aan dit en op doktersvoorschrift.
  Echter daar mocht ook -ipv mager vlees- vis worden gebruikt ZELFS vette vis zoals zalm. Is dat ok? En nog iets, kan een eitje ook als vleesvervanging?

 2. Beste,
  We zijn maandag begonnen met het dieet. Ik doe mee met mijn man alsook deels als test omdat ikzelf mensen begeleid op weg naar een gezonde levensstijl volgens de orthomoleculaire therapie. Zoals ik het allemaal lees, ga je toch eerder op spiermassa dan vetmassa teren denk ik. Volgens welke visie is dit opgesteld? Alvast bedankt voor uw reactie terug.

 3. Hallo ik ben ook veel te zwaar en wil dit dieet heel graag proberen.
  Over de 5e dag is het me niet helemaal duidelijk of je per keer 6 tomaten mag eten en een stukje kipfilet van 125 gram of over de hele dag 1 tomaat per keer en de 125 gram kipfilet ook nog een keer door zoveel keer moet delen om op de 125 gram te komen.

 4. In principe is dit dus het soepdieet, maar dan zonder de soep..alleen op de laatste dag dus? Dit komt mij zeer bekend voor namelijk, het soepdieet heb ik een tijdje gevolgd.

 5. ik doe sinds vandaag mee met mijn mama.
  maar wij vroegen ons af morgen dag 2 groenten eten maar mogen wij dan ’s morgens ontbijten, een gewone boterham bijvoorbeeld? of moet je dan groenten eten als ontbijt ook?

  • Nooit aan beginnen. Zodra je weer normaal gaat eten , komen die 5 kilo er ook weer bij in zeven dagen. BEGIN ER NOOIT AAN.

 6. Hallo ik en mijn mama zijn net begonnen vandag dag 1 maar wij vragen ons af voor ontbijt morgen kunnen wij toch geen groenten eten of toch?

  • Beste Myriam,

   Zolang jij geen melkproducten gebruikt, is dit toegestaan.

   Met vriendelijke groet,

   Sanne

 7. Dit wordt ook wel ziekhuisdieet genoemd en bij mijn weten moet je juist de soep alle dagen eten en op dag zeven mag je rijst toevoegen. Door de koolhydraten weg te laten val je gegarandeerd af, je laat immers een voedingsstof weg. Maar als je de wel erop weer gewoon gaat eten… zitten de verloren kilo’s er ook redelijk snel weer bij. In mijn ogen kun je beter een balans proberen te zoeken tussen gezond eten en je verstand gebruiken

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987