Home Dieet Categorie Vetarme Diëten Sacred Hart of Hartstichting Dieet

Sacred Hart of Hartstichting Dieet

Het Sacred Heart of Hartstichting Dieet is ontwikkeld voor hartpatiënten, die snel maar wel verantwoord (over)gewicht moeten verliezen. Het dieet zou ontwikkeld zijn door artsen van het Amerikaanse Sacred Heart Memorial Hospital, maar het is onduidelijk of dit echt het geval is. Het is in ieder geval een uitgebalanceerd en veilig dieet. Sommige mensen verliezen in een week tot 7 kilo, en dat alles zonder gebruik te maken van shakes en andere kunstgrepen. (bron en bron

ketox24 korting

Wat is het Sacred Heart Dieet?

Het Sacred Heart Dieet is een strikt dieetplan dat je zeven dagen lang volgt. Tijdens deze dagen houd je je strikt aan de richtlijnen van het dieet en eet je een menu dat laag is in calorieën en hoog in eiwitten. Naast de voorgeschreven maaltijden mag je onbeperkte hoeveelheden van een groentesoep eten.

In principe duurt het Sacred Heart Dieet zeven dagen. Na deze periode wordt aangeraden om een paar dagen rust te nemen alvorens je begint met een eventuele volgende ronde.

Richtlijnen Sacred Heart Dieet

Een van de belangrijkste richtlijnen van het Sacred Heart Dieet is dat er een aantal dingen zijn die je absoluut niet mag gebruiken als je het dieet volgt. Zo mag je onder andere geen brood eten. Qua drinken is het dieet nog strenger. Je mag geen alcohol, koolzuurhoudende dranken (ook geen sportdrankjes) en dieet-drankjes. De enige dingen die je mag drinken zijn water, thee, koffie, zwarte bessen- bessensap, magere melk en karnemelk. Je mag deze producten op iedere dieetdag gebruiken.

Het Sacred Heart dieet heeft als basis een soep. Het recept van deze soep kun je verderop vinden. Daarnaast wordt per dag beschreven wat je bij het Sacred Heart dieet mag nuttigen. Hieronder vind je het schema van het Sacred Heart dieet. (bron)

Sacred Heart Dieet Schema gezond hart

Tijdens het dieet eet je steeds een ontbijt van fruit. Ook tijdens de lunch eet je vaak fruit. Het dieet varieert voornamelijk in het avondeten.

Ontbijt: 2 stuks fruit.

Lunch: 2 tot 3 stuks fruit, tenzij het anders staat vermeld.

Diner Dag 1: alle soorten fruit, behalve bananen. Watermeloenen hebben de voorkeur, omdat deze de minste calorieën bevatten. Drink koffie en thee zonder suiker en zwarte- of blauwe bessensap.

Diner Dag 2: alle soorten groente, rauw of gekookt. Eet tot je een vol gevoel hebt. Neem vooral groene groente zoals sla, spinazie etc. Neem geen bonen, erwten en granen. Neem 1 gepofte aardappel met boter tijdens het diner.

Diner Dag 3: meng dag 1 en 2 en eet zoveel groente en fruit als je wilt. Geen gepofte aardappel op deze dag. Sommige mensen merken op dit moment al dat ze 2 tot 3 kilo kwijt zijn.

Diner Dag 4: bananen ( maximaal 8 ) en magere melk en karnemelk zoveel als je wilt.

Diner Dag 5: biefstuk of gebakken/gefrituurde kip (zonder vel) en tomaten of salade. Drink tevens 6 tot 8 glazen water om je lichaam te helpen ontzuren.

Diner Dag 6: vlees of kip en groente naar hartenlust. Je kunt zelfs 2 of 3 steaks nemen, zolang je ze maar met bladgroente eet. Geen gepofte aardappel.

Diner Dag 7: bruine rijst, ongezoete vruchtensappen en groente. Eet zoveel je wilt.

sacred hart weekmenu recepten
sacred hart weekmenu recepten

Sacred Heart Soep

Naast de drie maaltijden is er een basissoep. Deze mag de gehele dag door onbeperkt worden gegeten. Er zijn veel verschillende recepten voor de soep in omloop, maar het volgende recept wordt het meest gebruikt. (bron)

Recept basissoep

6 grote uien (lenteuien)
1 of 2 blikjes tomaten, 1 broccoli
1 bosje selderij of bleekselderie, 1/2 pond spruiten
1 grote wortel, 1 pond tomaten
1 pakje soepmix van Maggi (of een ander merk)

Snij de groente in kleine stukjes en doe ze in een pan met 2 liter heet water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat het een en ander een half uur doorkoken. Eet tenminste 1 kop soep per dag. Maar je kunt zoveel eten als je wilt, het is zeer caloriearm.

Het Resultaat gezond hart

Als je niet hebt gesmokkeld, zal je aan het einde van de zevende dag tussen de 4 en 7 kilo zijn kwijtgeraakt. De resultaten zullen echter van persoon tot persoon variëren. Dit is onder andere afhankelijk van je startgewicht en de snelheid van je spijsvertering.

Als je meer dan 7 kilo wilt afvallen, wacht dan tenminste 2 dagen voordat je begint met een nieuwe ronde van zeven dagen. Je kunt het Sacred Heart in principe net zolang gebruiken als je wilt. Indien de peristaltiek (darmbewegingen) na enkele dagen afneemt, neem dan een kopje muesli of zemelen. (bron)

Is het Sacred Heart dieet gezond?

Hoewel het Sacred Heart dieet tjokvol zit met groenten en fruit is het wel een crashdieet. Je eet gedurende een korte periode (een week) veel te weinig calorieën. Je zult daarnaast mogelijk ook een tekort hebben aan andere voedingsstoffen. Zo eet je in de begindagen van het dieet te weinig eiwitten. Daarnaast krijgen grote eters op de dagen dat je onbeperkt rundvlees mag eten, veel te veel cholesterol binnen.

After The Crash

Het Sacred Heart dieet is dan ook een dieet dat je slechts een korte periode moet volgen om op je streefgewicht te komen. Nadat je op je streefgewicht bent zijn andere veranderingen in je levensstijl noodzakelijk, omdat anders de kans groot is dat de verloren kilo’s er in rap tempo weer aan komen. (bron) gezonde eter

Zelfs dan is het maar de vraag of je wel een crash dieet als het Sacred Heart Dieet zou moeten volgen. Crashdiëten zijn in verband gebracht met verschillende medische problemen. Zo zou het juist kunnen leiden tot het ontstaan van diabetes. Andere studies laten zien dat er psychologische gevolgen kunnen zijn van een crash dieet. Tot slot kan je lichaam in een stressreactie schieten, waardoor er grote hoeveelheden van het stresshormoon cortisol vrij komen. (bron en bron)

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Vragen Sacret Heart Dieet

Wat is het Sacred Heart Dieet?

Het Sacred Heart Dieet (soep dieet) is een strikt dieetplan dat je zeven dagen lang volgt. Tijdens deze dagen houd je je strikt aan de richtlijnen van het dieet en eet je een menu dat laag is in calorieën en hoog in eiwitten. Naast de voorgeschreven maaltijden mag je onbeperkte hoeveelheden van een groentesoep eten. In principe duurt het Sacred Heart Dieet zeven dagen. Na deze periode wordt aangeraden om een paar dagen rust te nemen alvorens je begint met een eventuele volgende ronde.

Richtlijnen Sacred Heart Dieet

Er zijn een aantal dingen die u niet mag gebruiken tijdens het volgen van het secred hart dieet: geen brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken (ook geen sportdrankjes) en dieetdrankjes. Alleen water, thee, koffie, zwarte bessen- bessensap, mager melk en karnemelk (op de dagen dat dit mag).

Is het Sacret Heart Dieet het soepdieet?

Het Soepdieet staat ook wel bekend als het Sacred Heart dieet. Het is, net als het Ziekenhuisdieet, gemaakt voor mensen die om medische redenen moeten afvallen binnen korte tijd. Het dieet komt uit Amerika waar dit een zeer populair afvalprogramma is. Het is een eenvoudige en goedkope manier om kilo's kwijt te raken. In sommige gevallen kan je zelfs 4 kilo afvallen in 7 dagen tijd. Tijdens het dieet zal je ongeveer 800 tot 1000 calorieën consumeren. Hierdoor valt het Soepdieet onder de crashdiëten.

De conclusie

Het Sacred Heart Dieet is in feite een crashdieet. Het is daarom ook niet voor niets dat het dieet maar zeven dagen duurt. Het dieet werkt zeker om snel gewicht kwijt te raken. Maar het blijft het een crashdieet en dit betekent dat je, als je niets aan je levensstijl doet als het dieet afgelopen is, de kilo’s er net zo hard weer aan komen. In de meeste gevallen zal je dan ook meer baat hebben bij een dieet waarin je geleidelijk aan je voedingspatroon gezonder maakt.

Vriendelijke groeten,

19 Reacties

 1. Ik zie uitleg staan met wat je per dag mag eten (enkel fruit, enkel bananen,…). Maar er staat ook een voedingsschema bij voor een week waar nog andere voedingsproducten bij op staan. Welk dien je dan te volgen?

 2. het dieet is goed te doen alleen dag 4 de bananen dag was erg.
  ik ging bijna van mijn stokje, en nam wat kaas.
  ben al 5 kilo afgevallen in 4 dagen.
  hartelijke groeten Corrie van Rixoort.

 3. Hallo allemaal,
  Ik wil graag 10 kilo kwijt en heb gekozen voor KetoX24 omdat mijn vriendin hier recent mee is afgevallen. Ik ga maandag 1 januari staten met KetoX24. Ik heb de druppels en het boekje al in huis. Ik heb coach Dianne toegewezen gekregen en ben super gemotiveerd! Wie doet er mee? We kunnen elkaar motiveren om ons streefgewicht te bereiken!

  Karin

 4. Ik heb een goede ervaring met dit dieet Ben er 20kg door afgevallen en dat is er heel lang afgebleven omdat je gewoon niet meer zoveel kunt eten Momenteel weer begonnen om 5kg eraf te krijgen Btw ik blend de soep(groenteshake) zodat ik hem makkelijk mee kan nemen en nuttigen (koud). Bevalt prima

 5. Ik vraag me af hoe het de dames is vergaan na het volgen van dit dieet. Ik bedoel dan met name de dames die al eerder een reactie hebben achtergelaten.

 6. goedemorgen
  ik ben daantje
  en zit nu op dag 4 met de bananen ,
  nou ik moet zeggen ik vind het geen naar dieet maar de soep minder ben nu maar begonen met een kleier beker te nemen ,
  ik hoop dat het verdere werkt maandag ga ik wegen ben benieuwd wil 25 er af nou hopen dat me dat lukt
  maar voor de rest vind ik fruit en rouwkost tog wel lekker dus dat vald ook mee nou sucses allemaal
  gr daantje

 7. hallo allemaal. Ik heb gisteren mijn 7 de dag afgerond en vanochtend mijn weegmoment gehad. Ik ben precies 4 kilo afgevallen. Ik moet zeggen dat het voor mij niet zo zwaar was omdat ik geen snoeper ben. Hou wel veel van hartige hapjes. Door het water en de soep is het goed vol te houden, omdat je geen honger gevoel hebt. Het diner probeerde ik altijd zo lang mogelijk uit te stellen om de trek voor de avond tegen te gaan. Wat wel een beetje tegen gaat staan is de soep, maar je zult merken dat je daarvan steeds minder gaat eten. Bruine rijst ben ik niet zo dol op, maar samen met de soep was het een traktatie. Nog lekkerder dan het vlees of de kip. Na 2 dagen ga ik zeker weer verder om zo op mijn streefgewicht te komen. Laat jullie zeker het verloop weten, ik heb nog 15 kilo te gaan. Succes voor iedereen die hier ook mee bezig is, het werkt echt, alleen niet smokkelen natuurlijk.

 8. @sofie, ik vind het juist goed dat dit dieet als tip wordt aangegeven. Mijn man en ik hebben het twee jaar geleden gedurende enkele maanden strikt gevolgd en hebben erg veel baat bij het scared hart dieet gehad. Het werkt voor iedereen verschillend denk ik.

  Marjon

 9. Wat erg dat dit dieet met rode letters als TIP aangeduid wordt! Dit heeft niks met het hart dieet te maken. Als er vermeld word dat je tussen de 6 en 7 kilo per week kunt afvallen weet je dat het zo en zo slecht is, want zodra je weer een beetje normaal gaat eten vliegen de kilo’s er aan!! Als je gelooft dat dit dieet werkt dan ben je een beetje naief, sorry hoor! CRASHEN helpt niet dat weet toch iedereen!

 10. ik ben met dit dieet op de 5e dag,
  het enigste dat me tegenviel was de bananen.
  die vielen zwaar op maag.heb maar 2 kunnen eten.
  tot nu toe valt het reuze mee,heb niet gezondigd.
  je hebt de 3e dag een stuk minder honger.
  ik vind het een leuk dieet maar kan niet voorstellen dat mensen dit maanden vol zullen houden.
  groetjes sanne

 11. ik heb een vraak ik ben ook veel te zwaar mag ik nu zo maar het hart dieet gaan volgen of is het alleen voor mensen met een hart aandoening

 12. ik doe het sacred hart dieet, maar als ik stop komen de kilo’s erweer aan. Hoe kan ik op hetzelfde gewicht blijven?

 13. Het Ontbijt en de lunch bestaan inderdaad idere dag uit fruit. De 8 bananen op dag 4 gelden als diner.

  Laat je weten hoe het dieet je bevalt?

 14. Begrijp ik het goed dat elke dag ontbijt en lunch uit fruit bestaat?

  Begrijp ik het goed dat op dag 4 de max 8 bananen ipv dit fruit voor ontbijt en lunch gelden of als een soort diner extra erbij gegeten mogen worden?

  Vandaag ben ik begonnen met dit dieet.
  Kan ik voor dag 4 eraan komt antwoord krijgen?

  met vriendelijke groet

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in