Suikervrij afvallen klinkt als een van de makkelijkste manieren om gewicht kwijt te raken. Het is zeker mogelijk om veel gewicht te verliezen als je stopt met suiker. In het onderstaande artikel lees je hoe je dat goed doet.
Suikervrij eten
Het klinkt misschien wat gek, maar de eerste vraag is wat je verstaat onder suikervrij eten. Bedoel je daarmee dat je geen toegevoegde suikers meer eet of probeer je ook andere koolhydraten te vermijden.
Als je gaat stoppen met het eten van toegevoegde suikers, is het zaak om goed de etiketten van de voedingsmiddelen te lezen. Er zijn veel voedingsmiddelen waar verborgen suikers in zitten. Er staat dan geen suiker tussen de ingrediรซnten, maar andere bestanddelen die ongeveer hetzelfde effect hebben als suiker. Een bekend voorbeeld is fructose, dit is niets anders dan suiker uit fruit.
Stoppen met suiker
Het is minder makkelijk dan je eerste instantie denkt om te stoppen met suiker. Het is niet voor niets dat er in de wetenschap nog debat is of suiker nu verslavend is of niet. Bewijs is er wel (bron).
Veel mensen hebben geprobeerd om te stoppen met het eten van suiker. Vaak leidt dit allerlei ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn, vermoeidheid of zweetaanvallen. Gelukkig verdwijnt dit na een paar dagen weer.
Veel mensen vervangen suikerrijke producten door een light-alternatief met zoetstoffen. Hoewel zoetstoffen gezonder zijn dan suiker, is het niet ideaal. Er is bewijs dat het innemen van zoetstoffen de darmflora aantast (bron). Hier kun je op termijn juist overgewicht door krijgen.
Waar mogelijk, probeer dan helemaal andere producten te kiezen. Kies in plaats van een zuiveldrank met een smaakje voor gewone melk of yoghurt of drink thee in plaats van cola.
Suikervrij dieet Gratis Testen
Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor een Suikervrij dieetย zijn we op zoek naarย 50 testpersonenย die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.
- Geef middelsย een reactie aan waarom jij Suikervrij dieet graag wil testen
- We sturen het product gratis naar je toe
- Je gebruikt het product volgens de voorschriften
- Je vult het evaluatieformulier in
Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar
Koolhydraatarm eten
Bij een koolhydraatarm dieet vermijd je niet alleen de toegevoegde suikers zoveel mogelijk, maar je beperkt ook de inname van andere koolhydraten. Let er wel op dat koolhydraatvrij eten niet mogelijk is, omdat ook groenten wel koolhydraten bevatten.
In de praktijk komt het erop neer dat je bij een koolhydraatarm dieet 40% of minder van je energiebehoefte uit koolhydraten haalt. Bij strengere diรซten beperk je de koolhydraatinname tot ongeveer 10% van je energiebehoefte. Ter vergelijking, de meeste mensen halen tussen de 40-70% van hun energie uit koolhydraten.
In plaats van de koolhydraten en vetten, eet je vooral meer eiwitten en vetten. Uiteraard kijk je ook naar de totale hoeveelheid calorieรซn die je inneemt. Als je te veel eet, wordt je alsnog te zwaar.
Hoeveel afvallen met een suikervrij dieet?
Met een koolhydraatarm of een suikervrij dieet, kun je behoorlijk afvallen. Zelfs in wetenschappelijke studies, waarin men meestal heel voorzichtig te werk gaat, worden gewichtsverliezen gemeld van ruim 8 kilo binnen een half jaar (bron). Als je een streng suikervrij dieet volgt, is er meer mogelijk.
Dit hangt er uiteraard wel vanaf hoe veel gewicht je kwijt moet raken. Als je al redelijk in de buurt bent van je streefgewicht, dan gaat dit vaak wat moeizamer.
Suikervrij afvallen ervaringen
Zoals gezegd kan suikervrij afvallen de eerste dagen best even pittig zijn. Je kunt even ontwenningsverschijnselen hebben, maar al snel merk je dat je je een stuk beter voelt.
Veel mensen die suikervrij afvallen, merken wel dat ze wat houvast nodig hebben van een voedingsschema. De meeste voedingsschema’s die je krijgt bij een dieetproduct zijn gebaseerd op een suikerarm dieet. Het voedingsschema helpt je om de juiste beslissingen te maken als je honger hebt of vermoeid of druk bent.
Mocht je zelf een schema gaan opstellen, let er dan vooral op dat je veel variatie aanbrengt in je schema. Je eet minder calorieรซn, daardoor moeten de calorieรซn die je wel eet meer gezonde voedingsstoffen binnen brengen. Vooral het aantal soorten groenten dat je eet is belangrijk.