Als ervarings-deskundige zowel uit eigen ervaring en als dieet-coach ben ik er van overtuigd dat ook in afslankland de tien geboden bestaan! Want wat we willen is op een gezonde, snelle en makkelijke manier afvallen. Ik weet zeker dat je aan de hand van deze tien geboden succes boekt.

Hier komen de tien geboden die volgens mij een belangrijk onderdeel zijn van succes:

1. Volg een dieet die bij je levens stijl past

Geen enkel dieet is makkelijk, we hebben overgewicht omdat we structureel iets doen wat ervoor zorgt dat we overgewicht hebben. Een dieet volgen betekend dus dat we iets moeten (ik zeg liever willen) veranderen. Elke verandering is moeilijk, en al helemaal als we ons zelf alles moeten ontzeggen. Het is het meest comfortabel als we een dieet volgen waar we zelf en eventueel onze gezinsleden het mist “last”’ van hebben. Dit is volgens mij het beste te voorkomen door tijdens het diner aan tafel zitten met een maaltijd die niet veel verschilt van de andere gezinsleden.

2. Blijf reëel

Verwacht van je lichaam geen wonderen. Het kan niet dat je in 2 weken op gewicht bent als je ongeveer 10 % van je lichaamsgewicht wilt afvallen! Door hoge verwachtingen te stellen aan jezelf stel je jezelf teleur, teleurstelling staat in afslankland gelijk aan demotivatie!

3. Water drinken

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat discussie’s aan de gang over welke dranken je wel en niet beter kunt drinken tijdens het afvallen. Ik geloof zeker dat groene thee goed is voor je lichaam. Toch zeg ik dat puur water drinken het beste resultaat geeft om de afvalstoffen af te voeren.

Dit is ook een puntje wat niet alleen voor tijdens de afval perioden geldt maar zeker ook tijdens het leven van een gezonde levensstijl, ik heb het dan over 1,5 liter water. En ga ook niet overdrijven teveel water is namelijk niet goed voor je lichaam.

4. Sociaal blijven

We hebben er niets aan om onszelf op te sluiten tot we ons gewicht hebben bereikt. Het is ook niet nodig wanneer

 •  we geen honger hebben
 •  we overtuigd zijn wat we doen
 • gewoon lekker uit eten kunnen
 • een dieet kiezen die we kunnen combineren met werk en sociale uitjes

5. Vind jezelf niet zielig

Iets wat echt absoluut niet mag is jezelf zielig vinden…(emotie eter) als je jezelf zielig vind dat heb je de behoeft iets voor jezelf te doen waar je je lekkerder van voelt. Meestal is het zo dat je dan je troost gaat zoeken in iets lekkers (vaak in zoetigheid) Je bent overigens niet zielig, je zou trots moeten zijn!! Trots omdat je voor jezelf iets bent gaan doen waar je niet alleen gezonder van word maar ook fitter en slanker en daardoor gelukkiger gaat voelen

6. consequent zijn

Consequent zijn is misschien wel het belangrijkste. Hoe vaak ik als dieet coach wel niet gehoord heb “de dag was toch al verkeerd begonnen” zijn ontelbaar. Keer op keer moet ik dan uitleggen dat 1 koekje in de ochtend nemen die je niet mag nemen nog steeds beter is dan de hele dag te zondigen omdat de dag toch al “verpest”is.! Een eerste “foutje’ tijdens het volgen van een dieet is een begin.. vaak het begin van het einde… NIET DOEN!

7. Doe een sport die je leuk vindt

Natuurlijk is het zo dat je met sommige sporten vele malen meer calorieën verbrandt dan met de ander. Het belangrijkste is dat je wel sport. Het heeft nog niemand geholpen om lid te worden van een sportvereniging door alleen lid te worden. De kans dat je jezelf kan motiveren om te gaan is echt vele malen hoger als je iets doet wat je leuk vind. En verbranden doe je pas als je daadwerkelijk iets doet, dan maar iets minder calorieën maar dat is meer dan alleen een lidmaatschap :) Maar ook fietsen, wandelen, is een zeer goede aanvulling.

Welk dieet je ook volgt, telt de regel, afvallen is simpelweg meer calorieën verbranden dan dat je tot je neemt.

8. Beloon jezelf

Net als de stoppers met roken die het bedrag van hun pakje sigaretten weg sparen is het voor ons afvallers ook een prima stimulans om ons zelf te belonen. We kunnen de kleine bedragen van een tussendoortje wegleggen en een bepaalt gewicht als doel nemen om onszelf eens te verwennen met bv. een lekkere massage ( je hebt cellulite massage’s -twee vliegen in een klap)

9. Maak je maaltijden lekker

Een maaltijd shake blijft een maaltijd shake, maar met een ijsklontje erin is het allemaal een stuk lekkerder. Overigens sommige shakes zijn wel heel lekker en toch nog laag in calorieën.

Bij de maaltijden die je als diner mag kan je er best even de tijd voor nemen om die lekker te maken. Buiten dat je zelf de moeite waard bent is het ook de voldoening die het volhouden van je dieet vergemakkelijkt. Vele diëten zullen je adviseren koolhydraat vrij te eten, dit is niet zonder reden (in een later column hierover meer) Als je dit niet gewend bent kan het zijn dat je hierin niet genoeg fantasie hebt in het bereiden van je maaltijd, maar gelukkig kunnen we tegenwoordig op google alles vinden. Zoek op “koolhydraatarm en vetvrij” en je kunt weken voort.

Variëren in maaltijden is bij elk dieet heel erg belangrijk.. niet alleen omdat het veel lekkerder is om gevarieerd te eten maar ook je lichaam blijven verrassen is een pre!! En je houdt het langer vol!

10. wees eerlijk tegen jezelf

Last but not least!! Wees eerlijk tegen jezelf!

Vanuit mijn eigen strijd tegen de kilo’s kan ik tientallen voorbeelden geven. Van het vervangen van opgegeten snoep tot juichen op de schaal na een dag vol “verboden” etenswaren. Mijn woorden naar mijn cursisten zijn dan altijd geweest. Pas maar op, god straft onmiddellijk maar de weegschaal een weekje later!

Het omgekeerde kan ook gebeuren. We kunnen de hele week gedaan hebben wat we moesten doen en toch geeft die stomme weegschaal geen gram minder aan dan de vorige week! (Laat je dus niet te snel beïnvloeden door de weegschaal)

het is simpel, afvallen is minder eten dan we verbranden..

Wegen is vaak maar een moment opnamen. Je kunt vocht vasthouden, spieren hebben opgebouwd, de weegschaal kan ergens anders staan of genoeg andere reden… maar onthou, als je het goed doet kan je lichaam niet anders dan vetten afvoeren wat de weegschaal ook zegt!!

Eigenlijk is de weegschaal helemaal niet belangrijk, het gaat het om de centimeters!! Dat is je daadwerkelijke vet.

Kan je je helemaal vinden in deze 10 geboden en heb je het gevoel dat ik je met deze instelling goed zou kunnen begeleiden met afvallen dan doe ik dat natuurlijk heel graag. Ik weet hoe het voelt om 36 kilo te moeten afvallen, ik heb de obstakels getackeld… en geniet nu van een gezond gewicht, mijn ervaring is dat de juiste instelling gecombineerd met de juiste coach succes direct succes gegarandeerd is!

Jij, ik en het medisch bewezen afslank product TIMFIT gaan de laatste strijd aan tegen je overtollige kilo’s op weg naar een slank en gezond lichaam!

brenda

1 reactie

 1. Hi Brenda,

  Dank je voor 10 tips om succesvol af te vallen; zeer handig!!
  Ik wilde even zeggen dat ik ook met TimFit SX-5 ben afgevallen…Wat een top dieet zeg! Dit heb ik nog nooit meegemaakt eindelijk pas ik weer in mijn spijkerbroeken van 5 jaar geleden.

  Yahoeeee

  Groetjes Ellen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in