Home Voeding

Voeding

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Voeding staat in relatie met onze gezondheid. Hoe vaak horen we niet: je bent wat je eet.

Een teveel aan voeding kan ons namelijk dik maken, terwijl te weinig voeding voor ondergewicht kan zorgen. Een onvoldoende gevarieerd eetpatroon of een verkeerd dieet kan ons juist weer ziek maken. Voeding is dan ook zeer belangrijk voor onze gezondheid. We hebben er dagelijks meerdere keren mee te maken. Gelukkig kunnen we intens genieten van voeding, maar van bepaalde voedingsmiddelen kunnen we ook gruwelen. De een eet het liefst elke dag patat, terwijl de ander geen patat lust en zo gevarieerd mogelijk probeert te eten. Iedereen is anders wat voedingsvoorkeuren betreft. Dat is geen probleem, zolang we maar aan onze gezondheid denken. Elke dag een hamburger eten is niet goed voor onze gezondheid, maar alleen maar appels eten ook niet. Natuurlijk bevat een appel goede voedingsstoffen, maar het is belangrijk te variëren in wat we eten. Als we niet voldoende variëren ontstaat er de kans dat we een tekort aan een bepaalde voedingsstof oplopen. En dit is vervolgens weer niet goed voor onze gezondheid en ons functioneren.

Voedingsstoffen

Voedingsmiddelen zijn te ontleden tot voedingsstoffen. Er zijn wel 50 voedingsstoffen bekend die een rol spelen in het lichaam. Deze voedingsstoffen vallen onder de koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines of mineralen.

Koolhydraten zijn voor het lichaam met name belangrijk als bron van energie, met name als je regelmatig sport. Vetten leveren naast energie ook in vet oplosbare vitamines en essentiële vetzuren. Eiwitten staan bekend als bouwstenen van het lichaam en vitamines en mineralen zijn belangrijk voor een goede gezondheid en een normale groei en ontwikkeling.

Elke voedingsstof heeft zo zijn eigen nut in het lichaam. Met een gevarieerde voeding leveren we daarom precies de goede voedingsstoffen aan ons lichaam om zijn werk goed te kunnen doen.

Aanbevolen Artikelen over Voeding

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][td_block_4 category_id=”575″ limit=”12″ ajax_pagination=”load_more” hide_title=”hide_title”][/vc_column][/vc_row]

11 REACTIES

 1. hallo is er iemand die ook het yokebe dieet volgt ,ik zou graag wat meer willen weten over wat ik mag eten en drinken

 2. Hai ik ben 11 jaar en ik heb dikke boven benen en ook wel een buikje ik weeg 52 kilo wil je u zeggen of dat zwaar of wel oke is

 3. Ik heb al sinds mijn tiener jaren een verstoorde relatie met ete. Sinds een aantal jaren na mijn opleiding van yoga docent ben ik nog bewuster gaan leven en eten. Zelfs meer rawe voedin dat voelt rustig in mijn lijf. Wel ben ik gecombineerd blijven eten. Nu eet ik veel fruit en groeten geen brood andere koolhydraten maar af en toe wat lekker, dat zit er nog wel in. Sporten heb ik altijd veel gedaan, kickboksen , hardlopen aerobic. Ik geef ook les op een sport school. Dus ik sport veel en die combinatie , voeding en sporten vind ik lastig voor mezelf. Voor een ander kan ik het prima vertellen:) maar voor mezelf is dat toch anders.

  Sandra

 4. ik eet voornamelijk via het metabolismedieet van Holy Pomroyh – ik heb gouden abonnement van de weight watchers – sta voor groot deel ook achter dokter Frank – weet hoe gevaarlijk suiker is en probeer quinoa te eten en laat tarwe staan. Neem bij voorkeur spelt als het niet anders kan. Gebruik geen zuilvelproducten, mais, soya. Eet wekelijks rauwe noten en de donkerste chocolade. Drink heel veel water, geen koffie meer maar Jannoh, regelmatig een kop groene thee en af en toe gun ik mezelf een klein flesje rode wijn (neem vooral geen grote fles want die gaat onherroepelijk leeg).

  • Is kwark niet goed dan, ik drink koffie met sojamelk, dus havermout Is ook niet goed, waarom niet? Bij de weight watchers was ik een jaar maar ik kwam bij… Verloren geld, dus waarom geen koffie en zuivel, raar, mag havermout dan? graag een antwoord

 5. Mijn ideale gewicht zou zijn ca 4 a 5 kilo eraf, momenteel schommel ik heel erg met 1.60 meter weeg ik ongeveer tussen de 55 en 58 kilo en dit zit voornamelijk op mijn buik.
  Ik weet dat het voor heel veel alszijnde goed lijkt maar niet als gevraagd wordt of je zwanger bent….

  Ik heb al wel diëten geprobeerd, bijv Sonja bakker of punten tellen maar hou het maar een paar dagen vol en dan vergrijp ik me alweer aan allerlei lekkere dingen

  Ik neem te veel suiker waardoor ik ook steeds meer suiker wil
  Ben niet consequent genoeg :(

  Pauline

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987