Happyness & OpmerkelijkEen strakke buik in 3 maanden

Een strakke buik in 3 maanden

Zo krijg je blijvend een strakke buik in drie maanden

Een dikke buik krijg je niet alleen van te veel eten en te weinig bewegen. Soms ligt het aan je hormonen. Rond de menopauze krijgen de meeste vrouwen een dikkere buik. De hormonale veranderingen in die periode spelen meestal een rol hierin. Je hormonen bepalen zoveel in je lichaam, waaronder je verbranding en de plek waar je vet wordt opgeslagen.

Tijdens de overgang kan je een dikkere buik krijgen om verscheidene redenen, waaronder:

  • je hormonen uit balans raken,
  • stress,
  • een slecht dieet
  • en natuurlijk te weinig bewegen.

Maar vrees niet! Het is helemaal mogelijk om een strak, plat buikje te krijgen binnen slechts drie maanden. Je hebt er zelfs geen buikvet zweetband voor nodig.

Maak tijd om het rustiger aan te doen

Een vermoeid lichaam slaat meer vet op. Ook zal je vaker trek hebben omdat je hongerhormonen hiervan in de war raken. Bij slaaptekort maakt je lichaam extra hongerhormonen aan. Daarnaast heb je door de vermoeidheid minder wilskracht. Je dieet volhouden gaat zo veel moeilijker.

Naast de hongerhormonen maakt je lichaam ook meer stresshormonen aan. Stresshormonen breken eiwitten af en zetten die om in energie. Dit wordt dan opgeslagen als buikvet. Dit vet raak je moeilijk kwijt tenzij je deze hormonen weer balans brengt. Zorg er daarom voor dat je tenminste 7 uren slaapt elke dag. Daarnaast is het belangrijk dat je de tijd neemt om echt te ontspannen en wat leuks te doen. Voldoende slaap en ontspanning wordt tijdens de overgang dus belangrijker.

Maak tijd om te bewegen

De meeste dames worden minder fit en slank tijdens de overgang. Om gelukkig en gezond te blijven in die periode is het belangrijk dat je regelmatig sport. Deed je dat eerder niet, dan is het nu echt tijd om daarmee te beginnen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten de overgangsklachten vermindert. Sporten in de overgang zal enorm bijdragen aan je welzijn en aan het krijgen van een platte buik.

Je hoeft niet te zwaar te trainen om die strakke buik te krijgen. In de overgang zal dat ook wat moeilijker gaan. De overgang heeft degelijk invloed op je sportprestaties. Je kan je minder fit voelen of langzamer herstellen. Er zijn vrouwen die het gevoel hebben sneller te verzuren en meer spierpijn te hebben achteraf. Doe het daarom langzaam aan en rust voldoende. Tijdens het herstellen worden immers de spieren ontwikkeld.

Probeer minsten 3 tot 4 keer per week te sporten. Dit kan zowel in de sportschool als thuis. Combineer cardio met lichte oefeningen voor de grote spiergroepen. Richt je niet alleen op je buik. Een plat buikje krijg je pas wanneer je algehele vetpercentage genoeg is gedaald. Dus je kan niet alleen het vet op je buikje weg-trainen.

Toch is het aan te raden om tijdens iedere sessie je buikspieren te trainen. Wissel verschillendeย  buikspieroefeningen met elkaar af en probeer het aantal herhalingen steeds op te voeren.

Ga niet te zwaar en geef je lichaam de tijd om volledig te herstellen met vaste rustdagen.

Maak tijd om gezond(er) te eten

Ongezonde voeding leidt niet alleen tot overgewicht. Je overgangsklachten worden er ook alleen maar erger van. Denk aan de misselijkheid, opvliegers, nachtelijk zweten en nog veel meer. Deze klachten worden allemaal veroorzaakt door je hormonen die uit balans zijn geraakt. Met gezonde voeding kan jij deze klachten aanzienlijk verminderen en ook je buikje platter krijgen.

De populaire boosdoeners zijn de conserveringsmiddelen, suiker, onnatuurlijke zoetstoffen, alcohol en pittige kruiden. Een plat buikje krijg je door voldoende fruit, groente, mager vlees, honing, vis en granen te consumeren. Vetten zoals kaas, volle melk, boter, vet vlees en dergelijke kan je het beste ook maar beperkt gebruiken. Ook koolhydraten mag je beperkt consumeren. Dus minder brood, pasta en koekjes. Ben je op zoek naar een geschikt dieet voor een platter buik tijdens de overgang? Kijk dan eens naar het programma Slank door de Overgang.

Gezonde Groeten,

ria

Valerie
Valerie
Ik ben Valerie en deel hier mijn passie voor recepten, foodspots en drankjes. Door het werk van mijn vader heb ik als kind veel gereisd en verschillende keukens ontdekt, wat mijn liefde voor eten heeft gevormd. Overal waar ik kwam, proefde ik nieuwe smaken en leerde ik unieke culinaire tradities kennen. Nu woon en werk ik in het prachtige Suriname, waar de rijke smaken en geuren me dagelijks inspireren en ik mijn ontdekkingen met jullie deel. ๐ŸŒ๐Ÿ›โœจ
Valerie's Choice ๐Ÿ‘‡

Bespaar 300 euro Energiekosten, 10 Tips om te Besparen

De afgelopen jaren zijn de elektriciteitsprijzen fors gestegen. Dit...

Coca-Cola Terugroepactie Streepjescodes

Coca-Cola heeft direct meerdere frisdranken uit de handel genomen...

WhatsApp vs. Signal vs. Telegram: Welke chat-app is beter?

In de wereld van instant messaging zijn er drie...

Victorville Airport: Het kerkhof voor vliegtuigen

In het uitgestrekte woestijnlandschap van Californiรซ, ver weg van...

De Gevaren van Altijd Ingeschakelde Wi-Fi

Je smartphone is een onmisbaar apparaat vol persoonlijke informatie:...

Zo Vaak Moet je Kleding Wassen

Sta je er ooit bij stil hoe vaak je...

Bestek Omhoog of Omlaag in de Vaatwasser?

Als je ooit een vaatwasser hebt ingeladen, ben je...

Bespaar 50% op je Wasmachine Energierekening

Je wasmachine is een van de grootste energieverbruikers in...

Zet Nooit een Stekkerdoos op deze plek in huis

Stekkerdozen zijn een onmisbaar hulpmiddel in huis en op...