Veel mensen denken dat je minder vet moet eten als je wilt afvallen. Kun je met vetarm eten afvallen of zijn andere methoden effectiever? In dit artikel lees je alles over vetarm eten en het effect hiervan op je gewicht.
Vetarm dieet afvallen
De eerste vraag is natuurlijk of je kunt afvallen als je vetarm eet. Het korte antwoord op deze vraag is ‘ja’. Uiteindelijk ligt het wat ingewikkelder.
Je kunt zeker afvallen met een dieet laag in vet. Belangrijk is daarbij dat je niet alleen minder vet eet, maar dat je ook het aantal calorieรซn dat je inneemt beperkt. Een vetarm dieet is echter minder effectief dan andere dieet vormen.
In een onderzoek werd de effectiviteit van een dieet laag in vetten vergeleken met een koolhydraatarm dieet. Het vetarme dieet werkte zeker, maar de mensen die het koolhydraatarme dieet volgden, vielen meer af (bron). Ook belangrijke gezondheidswaarden, zoals de cholesterol- en bloedsuikerwaarden, waren beter (bron).
Vetarme producten
Veel mensen die af willen vallen, kiezen voor vetarme producten. Dit is niet altijd een gezonde keuze. De vetten spelen ook een rol in de smaak van het product. Om een product toch lekker te maken, worden er vaak weer koolhydraten teruggestopt in het product.
Een ander probleem is dat mensen geneigd zijn om meer te eten van een product met een ‘laag in vetten’ label (bron). Vaak eten mensen grotere porties van producten die als vetarm zijn gelabeld. Let dus goed op hoeveel je eet van deze producten.
Een slimme keuze is vaak om vette producten te vervangen door een natuurlijk alternatief dat lager is in vetten. Een goed voorbeeld is het vervangen van bijvoorbeeld varkensvlees

door gevogelte of andere magere vleessoorten. Er zijn ook magere vissoorten op de markt, zoals tonijn en schol. De meeste magere zuivelproducten zijn ook een goed alternatief voor de volvette varianten. Griekse Yoghurt met 0% vet bevat vaak net zoveel eiwitten als de normale yoghurt met 10% vet.
Vetarm dieet Gratis Testen
Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor een Vetarm dieetย zijn we op zoek naarย 50 testpersonenย die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.
- Geef middelsย een reactie aan waarom jij Vetarm dieet graag wil testen
- We sturen het product gratis naar je toe
- Je gebruikt het product volgens de voorschriften
- Je vult het evaluatieformulier in
Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar
Vetarm dieet hoeveel afvallen
De belangrijkste vraag is natuurlijk, hoeveel kun je afvallen met een vetarm dieet. Belangrijk is dat niet ieder vetarm dieet gelijk is. Als je veel vetten vervangt door eiwitten, dan kun je behoorlijke resultaten halen. In deze studie verloren de deelnemers gemiddeld 7 kilo over een periode van 12 weken (bron).
Wanneer je een dieet volgt waarin je alleen vetvrije of vetarme producten kiest en je schenkt verder geen aandacht aan de verdeling tussen eiwitten en koolhydraten, dan val je minder snel af. Vooral als je meer koolhydraten gaat eten, is de kans zelfs aanwezig dat je aankomt. Je hebt dan dus een goed schema nodig.
Vetarm dieet schema
Een effectieve manier om af te vallen is dan ook door een goed voedingsschema aan te houden. In het voedingsschema bepaal je van tevoren wat je eet en wanneer. Zo voorkom je dat je de verkeerde keuzes maakt omdat je het druk hebt of omdat je honger krijgt.
Belangrijk is dat je in het voedingsschema ook rekening houdt met de portiegrootte. Afvallen gaat uiteindelijk meer om de hoeveelheid calorieรซn die je binnen krijgt dan om de exacte samenstelling.
Afvallen met een vetarm dieet
Een vetarm dieet kan helpen om af te vallen, maar andere methoden zijn effectiever. Een van de meest effectieve methoden is juist het vetrijke keto dieet. Ook een eiwitdieet, bijvoorbeeld op basis van maaltijdshakes is effectiever. Je valt dan sneller af en de resultaten zijn vaak ook duurzamer.
Als je je dieet aan wilt passen om te voorkomen dat je last krijgt van hoge cholesterolwaarden, dan is het wellicht zinvoller om te kijken naar welke soorten vetten je inneemt. Plantaardige vetten, bijvoorbeeld olijfolie, zijn een stuk gezonder dan dierlijke varianten.