Als je last hebt van rimpels onder je ogen kun je kiezen voor creme, botox of laseren. Maar wat als je geen behoefte hebt aan dure behandelingen of crèmes. Is er een natuurlijk middel tegen rimpels waar je eenvoudig rimpels onder je ogen kunt opvullen? In dit artikel lees je over rimpels onder de ogen opvullen. Wat gebeurt er precies als je dit laat doen en wat zijn voor- en nadelen.
Rimpels onder de ogen opvullen – wat gebeurt er precies?
Als je ervoor kiest om rimpels onder de ogen te laten opvullen, dan wordt er een vloeistof onder de huid aangebracht. Dit gebeurt vaak met een naald of met een canule, een soort buisje. Vaak zijn er meerdere behandelingen met fillers nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Vaak wordt de huid rondom de plek waar de filler wordt aangebracht gekoeld met een ice-pack.
Wat zit er in?
Er zijn twee soorten fillers. Fillers op basis van hyaluronzuur en synthethische fillers. De fillers op basis van hyaluronzuur worden vooral gebruikt voor de lippen en voor fijnere lijntjes. Fillers op basis van hyaluronzuur ontlenen hun werking aan het feit dat hyaluronzuur water aantrekt.
De diepere rimpels worden meestal behandeld met synthetische fillers. Deze zijn bekend onder de merknamen Sculptra en Radesse. Deze fillers werken trager, waardoor het langer kan duren voordat het eindresultaat zichtbaar is. Dit komt omdat de fillers de aanmaak van collageen in de huid stimuleren. Synthetische fillers kunnen ook voor tal van andere toepassingen worden gebruikt (bron).
Werking
De fillers werken tijdelijk, omdat het lichaam het hyaluronzuur en eventuele andere stoffen uit de filler na verloop van tijd gaat afbreken. Ingebracht hyaluronzuur is meestal na een halfjaar helemaal afgebroken (bron). Synthetische vulmiddelen werken langer. In alle gevallen is het nodig om regelmatig fillers bij te laten spuiten, omdat je uiterlijk anders te veel verandert, waardoor het bekend kan worden dat je fillers gebruikt.
Het gebruik van fillers is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Een grote Australische studie beschouwt het opvullen van rimpels als effectief en vond geen bijwerkingen op de korte termijn (bron).
Collageen
Collageen is een nieuwe manier van huidverzorging en vele malen effectiever dan de traditionele crèmes. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de activiteit van de huidcellen (fibroblasten) te vertragen, wat resulteert in een vermindering van collageendichtheid en daardoor ontstaan veroudering van de huid. Collageen bevordert van binnenuit een mooiere en strakkere huid. In tegenstelling tot crèmes versterkt collageen je huid van binnenuit. Mardanti Collageen wordt ondersteund door een groot aantal bewijzen en klinische studies. Deze tonen aan dat crèmes niet kunnen doordringen tot de diepere huidlaag. Door het dagelijks drinken van Mardanti Collageen wordt je huid steviger, sterker en zodoende ook minder rimpelig. Daarnaast zorgt Mardanti Collageen ook voor gezond lichaamsweefsels. Je zult merken dat je huid er sterker, mooier en steviger aanvoelt en uitziet. De actieve ingrediënten bereiken via de bloedbaan de diepere huidlaag. Vloeibaar collageen is tot 20 keer krachtiger dan een collageen in een tablet en zelfs 50 keer krachtiger dan traditionele crèmes.
Mardanti Collageen
Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Skincare Collageen. Dit supplement bevat hoogwaardige collageen gemaakt van vis. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt. Aangezien de collageen op basis van vis een typische vissmaak heeft is er een aroma toegevoegd om de vissmaak te verhullen. Het supplement is dus ook bij uitstek geschikt voor mensen die niet graag vis eten.
Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 300 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.
Meer informatie en bestellen kan via de website van Mardanti Skincare.
Bijwerkingen van Fillers
Laat je je rimpels onder de ogen opvullen, houd er dan rekening mee dat je misschien last krijgt van een aantal bijwerkingen. In de paar dagen na de behandeling ontstaat er een lichte zwelling op de plekken waar de filler is aangebracht. In de meeste gevallen verdwijnt deze zwelling na enkele dagen, maar soms ontstaat er een soort blauwe plek die wat langer zichtbaar is.
De zwellingen kunnen zichtbaar zijn en betekent dat de timing van de behandeling belangrijk is. Je kunt je rimpels beter niet laten opvullen als je twee dagen later ergens in de spotlights moet staan! Daarnaast moet je bij blauwe plekken voorzichtig zijn met blootstelling aan uv-straling; de kans bestaat anders dat er pigmentvlekken ontstaan.
De fillers hebben vaak enige tijd nodig om te ‘settelen’. Meestal is na een week het eindresultaat bereikt. Ook dit betekent dat je er na enkele dagen nog niet helemaal perfect uitziet.
Wat kosten behandelingen met fillers?
Behandelingen met fillers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Wil je rimpels onder je ogen opvullen met synthetische fillers dan betaal je meestal wat meer. Reken er in ieder geval op dat je enkele honderden euro’s kwijt zult zijn voor een behandeling.
Wel of niet rimpels onder je ogen opvullen?
Het opvullen van rimpels onder je ogen is vrij prijzig in vergelijking met het aanbrengen van crèmes. Er kunnen ook bijwerkingen optreden zoals zwellingen en blauwe plekken. Met name in de eerste paar dagen na de behandeling zie er juist minder goed uit. Daar staat tegenover dat de resultaten na die tijd goed zijn.
Omdat het opvullen van rimpels onder je ogen een sterk effect geeft, is het eigenlijk noodzakelijk om je rimpels te blijven vullen. Als de fillers uitgewerkt zijn, verandert je uiterlijk binnen korte tijd flink.
Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.